Σκληρός δικομματισμός και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, καταδικαστέα η βία από όπου και αν προέρχεται, πίεση για αποζημιώσεις στη Γερμανία

272

– Επειδή διαβάζω διάφορα σχόλια για την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου από τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η χώρα έχει χωριστεί στα δύο, καλό είναι να δούμε πιο ψύχραιμα το επίμαχο θέμα. Ναι μεν χρειάζεται να σεβόμαστε το έργο της Αστυνομίας, αλλά θερμόαιμοι δεν μπορεί να έχουν θέση στο σώμα. Η Δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο και η ανθρώπινη ζωή έχει πάντα μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή σφαίρα.

– Βέβαια το θέμα έσπευσαν να αξιοποιήσουν οι γνωστοί ιεροκήρυκες της Αριστεράς που έχουν βέβαια επιλεκτική μνήμη και στο παρελθόν δεν έδειξαν το ίδιο πάθος για τις περιπτώσεις αθώων που έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατία ή άλλες εξτρεμιστικές ενέργειες. Τι να πρωτοθυμηθούμε, το Θάνο Αξαρλιάν, τις τέσσερις ψυχές που χάθηκαν στη Μαρφίν. Βία με ιδεολογικό πρόσημο δεν υφίσταται και είναι απολύτως καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται….

– Κριτική στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές άδικα, ασκούν ξένα μέσα για την πολιτική ασύλου και το κατά πόσο αυτή επηρεάζει τη γενικότερη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Φαίνεται να υιοθετούν πολλές φορές σημεία της τουρκικής προπαγάνδας, όπως έπραξε και το Spiegel με τα γεγονότα στον Έβρο και τελικά την πάτησε. Αντί να ζητούν ευθύνες σε εκείνους που φυλάσσουν υπό δύσκολες συνθήκες τα σύνορα της Ευρώπης, ας ζητήσουν το λόγο από τον κ. Ερντογάν για να αλλάξει ρότα, αν θέλουν να πετύχουν κάτι καλύτερο!

– Τον μπελά τους έχουν βρει στο Βερολίνο από την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να αυξήσει την πίεση για το θέμα των αποζημιώσεων για τα όσα συνέβησαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το θέμα απασχολεί το σύνολο του γερμανόφωνου τύπου και στην Αυστρία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας πήγε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας, πέρα των διμερών συζητήσεων, μια διεθνή συνάντηση, αφού έχουν ενδιαφέρον και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα. Η συζήτηση αποκτά νέο ενδιαφέρον και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια…

https://www.lykavitos.gr