Σκέψεις για το μέλλον: Του Θεόδωρου Ν. Κρίντα, PhD, CIIA (*)

Σκέψεις για το μέλλον

Του Θεόδωρου Ν. Κρίντα, PhD, CIIA (*)

Τα τελευταία πενήντα χρόνια εξελίχθηκε ένας ακήρυκτος πόλεμος. Αυτός μεταξύ των χρηματοοικονομικών αγορών και της πραγματικής παραγωγικής διαδικασίας. Η αλήθεια είναι ότι τελικά οι αγορές κέρδισαν όχι απλώς στα σημεία, αλλά κατά κράτος. Βέβαια λίγο μετά την τεράστια αυτή νίκη, «έσκασαν». Έσκασαν, γιατί δεν έχει νόημα το χρηματοοικονομικό μέγεθος χωρίς την «υποκείμενη αξία».

Όπως δεν έχει νόημα η δημιουργία πλούτου – ούτε γνώσης – που συγκεντρώνεται. Ακόμα και το γνωστό επιτραπέζιο παιγνίδι, μόλις επιτευχθεί η συγκέντρωση του πλούτου, απλά τελειώνει. Κάπου εκεί όμως ξεκίνησε μια νέα ανοδική πορεία, τροφοδοτούμενη από τεράστια ρευστότητα, ενισχυμένη από τις αυξημένες αποταμιεύσεις που δημιούργησε η πανδημία και την έντονη αίσθηση ότι σε αυτή τη διαδρομή δεν υπάρχουν χαμένοι. Έτσι, η σύγχρονη ιστορία πρέπει να αρχίσει από την αρχή αφού πρώτα δούμε τι άφησε πίσω του ο προηγούμενος κύκλος.

Πρώτον, ένα τεράστιο παγκόσμιο χρέος. Είναι μια πραγματικότητα και όσο κι αν κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε μας χτυπά την πόρτα. Η απόφαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να ληφθεί και μάλιστα σύντομα. Εξυπηρέτηση ή διαγραφή; Κάθε λύση έχει θετικά και αρνητικά. Κάθε λύση έχει δύσκολο δρόμο που πρέπει να εξεταστεί και να αξιολογηθεί. Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε ότι το πρόβλημα θα φύγει αν δε το βλέπουμε. Αν θάψουμε το κεφάλι στην άμμο, θα βρεθούμε με ένα βάρος στην πλάτη.

Δεύτερον, το μοντέλο της Δυναμικής της Κατανάλωσης ολοκλήρωσε την πορεία του. Σήμερα η κατανάλωση έχει μια έντονα χρονικά προσδιορισμένη διάσταση. Τώρα. Με το πάτημα ενός κουμπιού. Στη ζωή όμως, έχει σημασία η αξιολόγηση των πόρων – που είναι πάντα περιορισμένοι – και η χρήση τους με τον καλύτερο τρόπο. Οι σύγχρονες τάσεις της ανάπτυξης με αναγνώριση των περιορισμένων πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος (ESG), οδηγούν σε μικρότερη κατανάλωση και ισορροπία σε χαμηλότερο επίπεδο ζήτησης και προσφοράς.

Τρίτον, ένα νέο εργασιακό μοντέλο είναι εδώ. Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας την τήλε-εργασία, όμως δεν είναι μόνο αυτή. Έχουμε ένα σύγχρονο μοντέλο με λιγότερες φυσικές επαφές, χαμηλό «δέσιμο» με τον οργανισμό και τους συναδέλφους, περισσότερες ώρες ενασχόλησης και μια χαλαρή κουλτούρα. Ίσως, την εποχή που ο χρόνος είναι περισσότερο αμείλικτος από ποτέ, οι επιχειρήσεις να μη βασίζονται τόσο στην κουλτούρα τους. Αν όμως δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός πως προσελκύει μια επιχείρηση τα κατάλληλα στελέχη;

  • Τι ξεκινά λοιπόν το 2022;

Κατά τη γνώμη μου ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και προόδου. Ένα μοντέλο βασισμένο στην επιστημονική γνώση και την εμπειρία ότι ο κύκλος ζωής των προϊόντων και των υπηρεσιών δεν μπορεί να είναι τόσο μικρός. Η απαξίωση μπορεί να φέρνει νέες πωλήσεις, αλλά περιορίζει τη χρησιμότητα που αυξάνεται με την απόκτηση εμπειρίας χρήσης.

Ένα μοντέλο βασισμένο στην καινοτομία, τις σύγχρονες τεχνολογίες, τις επικοινωνίες και κυρίως τον άνθρωπο. Με λιγότερες και ουσιαστικότερες μετακινήσεις, περισσότερο ωφέλιμο χρόνο και τελικά μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αυτή η τελευταία λέξη είναι το κλειδί για το 2022. Είναι το κλειδί για τη χώρα μας.

Θα πρέπει τελικά να ζήσουμε τις ζωές μας, απασχολούμενοι εκεί όπου θα έπρεπε, κάνοντας αυτό που είμαστε ικανοί, παράγοντας το μέγιστο αποτέλεσμα. Σε ότι παρουσιάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα επενδύσουμε τη νέα χρονιά και πιστεύω, πολλές χρονιές ακόμα.

(*) Founder & CEO, Koubaras Ltd (Συμβουλευτική εταιρεία που δίνει έμφαση στις λύσεις και την άμεση εφαρμογή τους στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων)

Αντιπρόεδρος, AI CATALYST (Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης)


Theodore N. Krintas, Ph.D, CIIA
Founder & CEO
KOUBARAS LTD

Cell:    +30 697 759 6000

mail:    tnk@koubaras.eu 

6 Omirou Street, 10564

Athens, HELLAS

Tel. & Fax.: +30 216 070 8037 

1A Tainarou Street, 3048

Limassol, CUPRUS

Tel.: +35 796 668 347 

URL:    www.koubaras.eu

mail:     hello@koubaras.eu