Σκάνδαλο με τον γιο του Τζο Μπάιντεν: Γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου με όπλο στο χέρι

Σάλο στις ΗΠΑ και έντονη πίεση στον Λευκό Οίκο προκαλεί βίντεο, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «New York Post», στο οποίο φαίνεται ο γιος του Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ, γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κρατώντας ένα όπλο και απολαμβάνοντας τη συντροφιά μιας γυμνής πόρνης.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατέγραψε το βίντεο στις 17 Οκτωβρίου του 2018, σύμφωνα με το Radar Online, το οποίο αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξή του, ενώ σύμφωνα με το «Politico», το είχε αγοράσει πέντε ημέρες νωρίτερα στο Ντέλαγουερ.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, το βίντεο αποτελεί σκάνδαλο, καθώς το όπλο του Χάντερ Μπάιντεν φέρεται να είναι «παράνομο», τη στιγμή μάλιστα που αυξάνονται τα περιστατικά με δολοφονίες στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής για να ανακόψει το κύμα δολοφονιών, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι «η δεύτερη τροποποίηση, όπως όλα τα άλλα δικαιώματα, δεν είναι απόλυτη».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται σφοδρή κριτική, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο για υποκρισία: «Πριν προτείνει ή εγκρίνει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλει τους υφιστάμενους νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι ο γιος του προέδρου».

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι έχει αποστείλει επιστολές στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το FBI σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο σκουπιδιών πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ. «Δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, του οποίου τα προβλήματα εθισμού είναι γνωστά, απολύθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ τρία χρόνια νωρίτερα, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη. Λίγες εβδομάδες αφότου ο Χάντερ αγόρασε παράνομα το όπλο, η ερωμένη του Χάλι Μπάιντεν, χήρα του αείμνηστου αδελφού του, Μπο Μπάιντεν, πέταξε το όπλο σε έναν κάδο σκουπιδιών σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα από το FBI, ωστόσο δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες. Σύμφωνα με την «Post», δεν υπήρχε κανένα αρχείο πρακτόρων που ερευνούν το περιστατικό και ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν υπό προστασία εκείνη την περίοδο.