Σκάνδαλο ΛΕΠΕΤΕ-ΕΤΕ: Ο Πετρόπουλος θέλει να “πετάξει” τους συνταξιούχους στο ΕΤΕΑΕΠ

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ.

Βέβαια ο υπουργός υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και δημιούργησε (εσκεμένα;) λάθος  εντυπώσεις για τα χρήματα που έπαιρναν απο το ΛΕΠΕΤΕ οι συνταξιούχοι.

Μίλησε για επίδομα 1300 ευρώ το μήνα ενώ στην πραγματικότητα ο μέσος όρος ήταν 573 ευρώ δημιουργώντας την αίσθηση στους τηλεθεατές ότι συνταξιούχοι της Εθνικής έπαιρναν υπερβολικά ποσά.

Βέβαια αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ομολογία του υπουργού πώς η Εθνική Τράπεζα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και θα έκλεινε αν δεν χρησιμοποιούσαν το ΛΕΠΕΤΕ στην τελευταία ΑΜΚ.

Ο  κ. Πετρόπουλος ρίχνει το μπαλάκι στους συνταξιούχους λέγοντας ότι είναι διατεθειμένος να τους εντάξει στο επικουρικό ταμείο ενώ γνωρίζει ότι το ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός και εδώ έρχεται η μεγάλη αποκάλυψη.

 Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος πριν γίνει υπουργός σε ημερίδα της ΣΥΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ  το 2008 σε γνωμοδότηση του για το ΛΕΠΕΤΕ είχε πεί

“Η παροχή αυτή όπως θεσμοθετήθηκε απο ίδρυσης του ΛΕΠΕΤΕ έχει χαρακτήρα μισθού.
“Είναι μια ιδιωτική υπόθεση, μια σύμβαση που εμπεριέχεται στους γενικούς όρους εργασίας”

Άρα αφού κύριε Πετρόπουλε  είχατε κάνει την συγκεκριμένη γνωμοδότηση πως τώρα θέλετε να εντάξετε τον λογαριασμό στο ΕΤΕΑΕΠ;

Βέβαια ο υπουργός δεσμεύτηκε στην κάμερα οτι θα δει το θέμα και προσπαθήσει να δώσει λύση.

 

 

Την πλήρη αποδόμηση των απόψεων του υπουργού έρχεται να κάνει μια επιστολή συνταξιούχου της Εθνικής.

Σας την παραθέτουμε αυτολεξεί:

Ανοικτή επιστολή Συνταξιούχου στον Πετρόπουλο:

Κύριε Πετρόπουλε …. που είσαι “πολύ πρόθυμος” να μας πας στο θνησιγενές και αφερέγγυο ΕΤΕΑΕΠ …μπορείς να μας πεις με τι εισφορές σκέφτεσαι να μας πας ?? Με 6%? Εμείς πληρώναμε 12,5% !! Κι άσε τα …”δεν είναι έτσι”!! Έτσι ακριβώς είναι!! Ήταν μέρος του μισθού μας η εισφορά της Τράπεζας!! Ψάχνεις μα@@κες για το θνησιγενές και αφερέγγυο ΕΤΕΑΕΠ? Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!! Έχεις μελετήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου? Μήπως γνωρίζεις ότι με βάση τις εισφορές μας … ακόμη και με τον υπολογισμό του Νόμου Κατρούγκαλου θα παίρναμε περισσότερα απ ότι παίρνουμε από τον Λεπετέ? Μιλάω μόνο για τον υπολογισμό με βάση τις εισφορές μας ….γιατί ένταξή μας στο αφερέγγυο και θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ δεν συζητάμε με τίποτε!! Όσον αφορά τον ισχυρισμό της Τράπεζας περί βιωσιμότητας που έμμεσα υποστήριξες … καλό είναι σαν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ … αντί να υιοθετείς τον αναληθή ισχυρισμό του εργοδότη ….να κάνεις έλεγχο στην διαχείριση της ΕΤΕ και στο πάρτι που γίνεται με τους προκλητικότατους μισθούς και τα προκλητικά λειτουργικά των ανωτάτων στελεχών … για να δεις αν κινδυνεύει από τον Λεπετέ!! Αυτή είναι η υποχρέωσή σας ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ως ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ελέγξτε την Τράπεζα …δώστε εντολή για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του ΛΕΠΕΤΕ… και υποχρεώστε τον διορισμένο από εσάς Διευθύνοντα Σύμβουλο να ΤΗΡΗΣΕΙ τις υποχρεώσεις απέναντι στους συνταξιούχους!!

 

Print Friendly, PDF & Email