Σκάνδαλο ΕΤΕ: Καταγγελία στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για πολλαπλές παραβιάσεις της Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.

Οι συνταξιούχοι της Εθνικής δεν εγκαταλείπουν τα όπλα και προχωρούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουν το επικουρικό τους, την ίδια στιγμή που περιμένουν να ακούσουν απο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδίους υπουργούς τι έχουν να απαντήσουν στο θέμα της εξαφάνισης του ΛΕΠΕΤΕ  και τη διακοπή της επικούρησης των 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής που έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Αυτή τη φορά οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ προχώρησαν σε κατάθεση καταγγελίας (με αριθ. πρωτ.: 2955/14/03/2018)   στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πλήρως εμπεριστατωμένη γιά τα διαλαμβανόμενα αδικήματα που αφορούν τις πολλαπλές παραβιάσεις της Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας από πλευράς της ΕΤΕ γιά τα κεφάλαια του ΛΕΠΕΤΕ.

Δείτε εδώ την καταγγελία (Καταγγελία-επιτροπή-Κεφαλαιαγοράς PDF)

Δεδομένου ότι εισάγεται εκ του Νόμου υποχρέωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ σε ενδεχόμενη καταγγελία να καταθέσει η ίδια μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του αρμοδίου εισαγγελέα (ν.4413/2016 , άρθρα 25 επόμενα, ειδικότερα τα άρθρα 28-33), σε περίπτωση που δέν το κάνει σε εύλογο διάστημα, μπορούν να στραφούν και εναντίον της γιά παράβαση καθήκοντος.
Η καταγγελία καθυστέρησε, ούτως ώστε να την προσκομίσει τον “σωστό χρόνο” ο Βουλευτής στην επικαιρη ερώτηση, και γιά να μήν υπάρξει κωλυσιεργία…
Η κατάθεση των αγωγών έπεται συντομότατα.