Σήμερα Τρίτη οι αποφάσεις των αγροτών για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Σε πανελλαδική σύσκεψη προχωρούν σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας, όπου θα συναντηθούν εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Χθες Δευτέρα στις συνελεύσεις που έγιναν σε Θεσσαλία, Αίγιο και Μακεδονία οι αγρότες προανήγγειλαν κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και δήλωσαν ανυποχώρητοι, προτείνοντας την πολύωρη παραμονή τους στην εθνική οδό, την κάθοδό τους στην Αθήνα, αλλά και δράσεις μέσα στις πόλεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την ίδια ώρα, ανοιχτός σε διάλογο με τους αγρότες δηλώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνομιλώντας χθες το βράδυ με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα, υπογράμμισε ότι αναμένει πρώτα τις σημερινές αποφάσεις των αγροτών.

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον αγροτικό κόσμο λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε με τη διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος, τα αιτήματα των αγροτών είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα ενώ δεν απέκλεισε να δούμε και εικόνες όπως σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία με σκοπό όπως είπε να πιέσουν την πολιτεία να αλλάξει τις αποφάσεις της.

Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας Ρίζος Μαρούδας επεσήμανε ότι μία από τις προτάσεις τους είναι συλλαλητήριο στο κέντρο Αθήνας με σκοπό, όπως είπε, να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους: «Θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν. Γι΄αυτό συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να βγούμε στην εθνική οδό με τα τρακτέρ… Αύριο (σ.σ.: σήμερα Τρίτη) θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Οι εισηγήσεις και οι σκέψεις που υπάρχουν είναι για να βγούμε στην εθνική, να υπάρχουν πιο έντονοι και μακράς διάρκειας αποκλεισμοί για να πιέσουμε την κυβέρνηση πιο αποτελεσματικά για να πιέσουμε την κυβέρνηση να εξετάσει τα αιτήματα και να δώσει λύσεις ώστε να γίνει και μια συνάντηση όταν θα υπάρχει να συζητήσουμε και κάτι ουσιαστικό».