Σήμερα η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Αύριο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα

Σήμερα στις 16.30 θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία όλης της χώρας για το Σχολικό Έτος 2022-2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά μέσα από τρία κανάλια μετάδοσης: Το κανάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ert.gr, το κανάλι YouTube του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://youtu.be/JOKq03VxfEo και τη σελίδα Facebook  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://www.facebook.com/MinEduGR.

Διά ζώσης έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν τη διαδικασία οι πρόεδροι και τα μέλη των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων των Πειραματικών Σχολείω και οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων.

Η κλήρωση διενεργείται με απόλυτη διαφάνεια και αδιαβλητότητα από επιτροπή κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου.

Φέτος για πρώτη φορά, μετά την ενημέρωση της πλατφόρμας των αιτήσεων με τα αποτελέσματα, οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων μαθητών/μαθητριών θα ενημερωθούν για την επιτυχία των υποψηφίων και με γραπτό μήνυμα που θα τους αποσταλεί στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Έτσι, από τη φετινή χρονιά υπάρχουν πέντε τρόποι ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων για τα αποτελέσματα της κλήρωσης:
1. Livestream από τα κανάλια του Υπουργείου και της ΕΡΤ
2. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) https://depps.minedu.gov.gr/
3. Ανάρτηση στις ιστοσελίδες των πειραματικών σχολείων
4. Γραπτό μήνυμα (SMS) στους επιτυχόντες
5. Μέσω του συστήματος αιτήσεων μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία, με κωδικούς taxisnet
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Αύριο στις 10 π.μ. οι εξετάσεις για τα Πρότυπα

Αύριο Σάββατο 7 Μαΐου διεξάγεται σε όλη τη χώρα εξέταση δεξιοτήτων σε Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία για το Σχολικό Έτος 2022-2023.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο μία ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9 πμ.

Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι 10 πμ. Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι 150 λεπτά για τα γυμνάσια και 180 λεπτά για τα λύκεια.

Σημειώνεται ότι από το σχολικό έτος 2022-2023 προστέθηκαν νέα σχολεία στο δίκτυο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4692/2020. Έτσι, τα 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, έχουν ήδη επεκταθεί σε 120, ενώ ήδη από πέρυσι υπάρχει τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά, αναβαθμισμένα δημόσια σχολεία, με στόχο τη διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.