Την ενοχή της 37χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης Έφης Καρακάντζουλα για τη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, στην πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιόν μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα έναν Γολγοθά».

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας κατέρριψε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης. Ο εισαγγελικός λειτουργός, αφού αναφέρθηκε στο νομικό μέρος της υπόθεσης, άρχισε να φωτίζει τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και κατέληξε στην πρότασή του.

Ο κ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στο προβαλλόμενο από την κατηγορούμενη κίνητρο περί της υποτιθέμενης σχέσης της Ιωάννας με τον 40χρονο άνδρα, με τον οποίο η κατηγορούμενη διατηρούσε ελεύθερη σχέση: «Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι… Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό».