Σημαντικό βήμα για τις αλλαγές των πληρωμάτων σημειώθηκε στις Φιλιππίνες (4/7/2020)

Σημαντικό βήμα για τις αλλαγές των πληρωμάτων σημειώθηκε στις Φιλιππίνες την Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατόπιν υπογραφής εγκυκλίου για τη δημιουργία «πράσινου διαδρόμου» (green lane). Ο εν λόγω διάδρομος μεταφορών θα παράσχει στους ναυτικούς της χώρας ασφαλή μεταφορά από και προς τα πλοία εν μέσω των υφιστάμενων συνθηκών της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων, η εν λόγω εγκύκλιος θα δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για ναυτικούς, manning agencies, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες για το φλέγον ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων. H πρωτοβουλία των Φιλιππίνων έρχεται μετά τις πολλαπλές εκκλήσεις του ΙΜΟ στις εθνικές κυβερνήσεις για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Locsin Jr, υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων, «ο “πράσινος διάδρομος” θα διευκολύνει τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των ναυτικών, καθώς και την ασφαλή αλλαγή πληρωμάτων εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές απαντούμε στην έκκληση του IMO και της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τη δημιουργία πλαισίου προς διασφάλιση ασφαλών αλλαγών πληρωμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας», κατέληξε ο ίδιος. Tέλος, σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Ιουλίου, καταγράφηκαν στη χώρα 294 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 38.805.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ