Σιγή Πανταλάκη – Αttica Bank για Καλογρίτσα – Σε εξέλιξη η ΑΜΚ

Εγκλωβισμένη στις επιλογές της και στις διευκολύνσεις που παρείχε στον όμιλο Καλογρίτσα με αποτέλεσμα τον αυξημένο δανεισμό, που βρίσκεται σε καθυστέρηση και με την διοίκηση να αναζητά κεφάλαια και λύσεις βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής.

Η τράπεζα με πρωτοβουλία του κ. Πανταλάκη βρήκε μια διέξοδο στον όμιλο ΑΚΤΩΡ
για να υποκαταστήσει τον όμιλο Καλογρίτσα σε τέσσερις σημαντικές εργολαβίες που βρίσκονται σε εκτέλεση, ενώ αναζητείται φόρμουλα και για την αντικατάσταση του στις προς υπογραφή τέσσερις συμβάσεις του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος (συνολικού προϋπολογισμού περί τα 250.000.000 ευρώ).

Η συμφωνία που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μεταξύ της Attica Bank, του ομίλου Καλογρίτσα και του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Προκειμένου η τράπεζα να μη ζημιωθεί εκατομμύρια από τις εγγυητικές επιστολές που έχει εκδώσει για τον όμιλο Καλογρίτσα (Τοξότης) αν κηρυχθεί έκπτωτος από τα έργα, η διοίκηση του τελευταίου συμφώνησε να αναλάβει τις εργολαβίες η ΑΚΤΩΡ.

Τώρα ο Ακτωρας θέλει να πάρει τα έργα με συμπληρωματικές συμβάσεις  ώστε με ευνοϊκότερους όρους να τρέξει το project.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σπίρτζης μαθαίνουμε πώς κάνει τηλέφωνα ώστε να βρεί λύση και στα έργα   του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, καθώς αύριο λήγει η διορία και θα τεθεί έκπτωτος ο όμιλος Καλογρίτσα με ότι συνεπάγεται αυτο και για την τράπεζα Αττικής που είχε εκδώσει τις εγγυητικές.

Ο κ. Παντελάκης είναι “όμηρος” αυτής της υπόθεσης αφού απο ότι φαίνεται δέχεται ¨πιέσεις¨ (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση) αφού έχει πολλά ανοιχτά προσωπικά μέτωπα.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ένα τραπεζίτη ο οποίος δεν έχει πυγμή, ενώ η τράπεζα την οποία διοικεί είναι σε μια κρίσιμη στιγμή, με μια αβέβαιη ΑΜΚ , και ενώ ταλανίζεται δεν κάνει καμία ανακοίνωση για αυτά που γράφονται τα τελευταιά 24ωρα.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες αφού κύριοι μέτοχοι της τράπεζας είναι δημόσιοι οργανισμοί και μια κακή εξέλιξη της υπόθεσης θα θέσει την τράπεζα σε κίνδυνο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα και ο αρμοδιος υπουργός κ. Δραγασάκης πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφανή διαδικασια της ΑΜΚ και της διαχείρισης των δανειων του ομίλου Καλογρίτσα που ξεπερνουν τα 100 εκατομμύρια και δεν εξυπηρετούνται.

Απώλειες 54,92% για το δικαίωμα στην ΑΜΚ της Attica Bank 

Χθες, το δικαίωμα στην ΑΜΚ της Attica Bank απώλεσε 54,92% της αξίας του (!!) με κλείσιμο στα 0,0055 ευρώ και όγκο 615.504 τεμάχια!

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, στην πρεμιέρα διαπραγμάτευσής του, το δικαίωμα στην ΑΜΚ της Attica Bank υποχώρησε κατά 75,60% κλείνοντας στα 0,0122 ευρώ με απώλειες 75,60%, ενώ διακινήθηκε όγκος 1.228.455 τεμαχίων. Η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων είναι χωρίς όριο διακύμανσης…

Η λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης για την αύξηση θα γίνει στις 15 Μαΐου, ενώ στις 18 του μηνός θα λήξει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την αύξηση.

Print Friendly, PDF & Email