Σιάτλ: Ένα Boeing 747 ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες!

Ένα φιλόδοξο project με την ονομασία WB1200 που θα κατασκευαστεί στο Σιάτλ των ΗΠΑ παρουσίασε η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Westbank. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ότι ότι ένα Boeing 747 πρόκειται να… κρεμαστεί ανάμεσα στους δύο πύργους του project!

Η άτρακτος του ογκώδους Jumbo θα αιωρείται πάνω από τη στοά του οικιστικού τμήματος ως κεντρικό σημείο αναφοράς και ως σύμβολο βιομηχανικής καινοτομίας.

Επικεφαλής του σχεδίου είναι ο Ίαν Γκιλέσπι, ιδρυτής της εταιρείας με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Λόγω του ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θέλει να είναι ύμνος στην καινοτομία, η άτρακτος του σκάφους δεν θα κρέμεται απλώς και μόνο ως αντικείμενο τέχνης, αλλά θα λειτουργήσει και ως χρησιμοποιούμενος χώρος: το Boeing 747 θα είναι χώρος εργασίας για τη Westbank, ενώ η ουρά θα είναι η είσοδος σε χώρο εκδηλώσεων Live Nation.

Το αεροσκάφος, το οποίο έχει αποσυρθεί, αποσυναρμολογείται αυτή την περίοδο στην πόλη Βίκτορβιλ στην έρημο της Καλιφόρνιας και στη συνέχεια θα μεταφερθεί βόρεια, στο Σιάτλ. Εκεί θα επανασυναρμολογηθεί και θα κρεμαστεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες που είναι υπό κατασκευή στη Stewart Street και την Denny Way, στη συνοικία South Lake Union του Σιάτλ. Το μήκους 76,2 μ. και ύψους σχεδόν 20 μ. αεροσκάφος θα ανυψωθεί και θα τοποθετηθεί σε ύψος σχεδόν 4,3 μέτρων πάνω από τη στοά ανάμεσα στους πύργους του WB1200. Η Westbank αναμένει ολοκλήρωση του φιλόδοξου πρότζεκτ αργότερα μέσα στη χρονιά.

«Η ενσωμάτωση στο project μας της πλήρους ατράκτου ενός 747 είναι ευκαιρία να αναδείξουμε και την κληρονομιά της Boeing και την ιστορία της στην πόλη του Σιάτλ» τόνισαν από τη Westbank. Η πρώτη πτήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους έγινε το 1990 και αποσύρθηκε το 2017, πέντε χρόνια πριν από την παύση της πλήρους σειράς 747 από την Boeing. Το σχέδιο μετεώρισης του Boeing 747 επεξεργάστηκε το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο OSO, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 από δύο πρώην υπαλλήλους του Kengo Kuma, ενώ τους δύο ουρανοξύστες σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Henriquez Partners Architects.Έ