Σέρλοκ Χολμς: Δύο νέες σειρές διά χειρός Robert Downey Jr στο HBO Max

  • Σέρλοκ Χολμς: Δύο νέες σειρές διά χειρός Robert Downey Jr στο HBO Max

Ο κόσμος του Σέρλοκ Χολμς επεκτείνεται κι έρχεται στο HBO Max, αφού βρίσκονται στα σκαριά όχι μία αλλά δύο νέες σειρές για τον αγαπημένο ντετέκτιβ που δημιούργησε ο Sir Arthur Conan Doyle.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού ο Robert Downey Jr., που είχε παίξει τον διάσημο ντετέκτιβ στις ταινίες του Guy Ritchie το 2009 και 2011, θα αναλάβει την παραγωγή και των δύο σόου μέσα από την εταιρεία παραγωγής του Team Downey.

Την ίδια στιγμή, ο Lionel Wigram που συμμετείχε στη συγγραφή της ιστορίας της πρώτης ταινίας και παρήγαγε και τις δύο, θα αναλάβει επίσης χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Μία τρίτη ταινία του franchise βρισκόταν στα σκαριά, αλλά ποτέ δεν πέρασε στο επόμενο στάδιο.

Είναι ακόμη αβέβαιο εάν ο Downey Jr. θα επιστρέψει στον ρόλο του ως Σέρλοκ, αφού και τα δύο πρότζεκτ βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Την παραγωγή, μάλιστα, θα αναλάβουν και οι Susan Downey και Amanda Burrell της Team Downey δίπλα στον ηθοποιό και τον Wigram.

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου της υπόθεσης αλλά και της σύνδεσης των δύο σειρών κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Και τα δύο νέα πρότζεκτ βρίσκονται υπό την εποπτεία της Warner Bros. Television. Άλλωστε, η Warner Bros. είχε αναλάβει και τις δύο ταινίες του Σέρλοκ.

  • Η προσπάθεια του HBO να χτυπήσει τις άλλες υπηρεσίες streaming

Από την άλλη, η εταιρεία παραγωγής Team Downey έχει μία μεγάλη συμφωνία με το ΗΒΟ, αλλά δεν είναι αποκλειστική. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία του ηθοποιού έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, τις σειρές Perry Mason του HBO, For Your Own Good του HBO Max, αλλά και το Sweet Tooth του Netflix και μια νέα ατιτλοφόρητης ακόμη σειρά στην Apple.

Τα νέα για τις δύο νέες σειρές του Σέρλοκ Χολμς στο HBO Max δεν πρέπει, όμως, να προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη. Το παιχνίδι των streaming υπηρεσιών γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό, καθώς όλες οι υπηρεσίες εξαπλώνονται και μεγαλώνουν.

Σε μία προσπάθεια το HBO Max να χτυπήσει το Netflix και την Disney+ αναπτύσσει πληθώρα νέων σειρών προκειμένου να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών. Έτσι, το HBO Max ήδη αναπτύσσει ένα νέο σύμπαν της DC Comics με παραγωγό τον J.J. Abrams, ο James Gunn φέρνει το Peacemaker, spinoff του Suicide Squad, ο Matt Reeves ετοιμάζει μία νέα σειρά με τον Penguin του Colin Farrell, ενώ έρχονται πολλές σειρές που αφορούν το Game of Thrones.