Το πρώτο δάνειο που η αποπληρωμή του συνδέεται με τις εκπομπές αερίων ρύπων του θερμοκηπίου έλαβε η Seanergy Maritime Holdings.
Ειδικότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε δεσμευτική επιστολή από κορυφαία ευρωπαϊκή τράπεζα, για την παροχή δανειακής διευκόλυνσης ύψους 16,85 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία συνδέεται με τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Η πίστωση θα αξιοποιηθεί για να καλύψει μέρος του κόστους ενός μεταχειρισμένου capesize bulker, που αγόρασε στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Πιο συγκεκριμένα, η Seanergy αγόρασε το “Worldship” χωρητικότητας 181.000 dwt & κατασκευής του 2012, από ένα ιαπωνικό ναυπηγείο έναντι 33,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Όσον αφορά στο δάνειο, αυτό θα αποσβεστεί σε διάστημα πέντε ετών με τελική καταβολή 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, το επιτόκιο κάθε έτος θα είναι 3.05% συν το Libor (το διατραπεζικό επιτόκιο του Λονδίνου), το οποίο όμως μπορεί να μειωθεί εάν η Seanergy μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά ένα ορισμένο ποσό.
O κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μια καινοτόμο χρηματοδότηση για τη Seanergy η οποία είναι συνεπής και στην συντηρητική προσέγγιση μόχλευσης, καθώς και στη δέσμευσή της στους στόχους βιωσιμότητας.
«Τα έσοδα αυτού του νέου δανείου θα ενισχύσουν περαιτέρω την ισχυρή μας θέση ρευστότητας, πρόσθεσε και εξέφρασε την χαρά του γιατί η Seanergy συμμετέχει ενεργά μαζί με τους παγκόσμιους ηγέτες του κλάδου στην πρωτοβουλία Call to Action, που στοχεύει να συμβάλει στους στόχους της ναυτιλίας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές», δήλωσε ο κ. Τσαντάνης.
«Η Seanergy έχει εδώ και καιρό δώσει προτεραιότητα στην ατζέντα Βιωσιμότητας (ESG) και έχει εφαρμόσει συγκεκριμένες δράσεις και συνεργασίες σε αυτό το θέμα, με στόχο μια “πιο πράσινη” ναυτιλία», υπογράμμισε ο κ. Τσαντάνης.
* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


