«Σε τρεις μήνες θα πάνε στα σπίτια τους αν δεν παράξουν έργο»

«Σε τρεις μήνες θα πάνε στα σπίτια τους αν δεν παράξουν έργο»

  • Αυτή η δήλωση-παραδοχή του 80χρονου, διορισμένου για ένα 24ωρο διοικητή νοσοκομείου Καρδίτσας Κώστα Πατέρα, ότι θα γύριζε στη ΝΔ απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, με την προϋπόθεση ότι θα του έδιναν κάποια θεσούλα και μάλιστα τη συμφωνία αυτή, όπως είπε, την έκλεισε με τον πρόεδρο της ΝΔ στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, τι να θυμίζει άραγε;

ΒΗΜΑτοδότης

Αυτή η δήλωση-παραδοχή του 80χρονου, διορισμένου για ένα 24ωρο διοικητή νοσοκομείου Καρδίτσας Κώστα Πατέρα, ότι θα γύριζε στη ΝΔ απ’ όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, με την προϋπόθεση ότι θα του έδιναν κάποια θεσούλα και μάλιστα τη συμφωνία αυτή, όπως είπε, την έκλεισε με τον πρόεδρο της ΝΔ στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, τι να θυμίζει άραγε; Τις παλιές κομματικές συνήθειες; ‘Η το ρουσφέτι; Το ΚΙΝΑΛ πάντως και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «κομματική συναλλαγή». Γεγονός είναι ότι οι τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία άνοιξαν στο πολιτικό σκηνικό τον ασκό του Αιόλου.

***

Πήγε να δικαιολογήσει τον διορισμό του ο ηλικιωμένος διοικητής (που είναι και πρόεδρος των ιεροψαλτών και πρόεδρος των κυνηγών στην περιοχή του) και τα έκανε χειρότερα: «Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Πατέρας. «Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα “θα γυρίσω πίσω, κύριε πρόεδρε, να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μία από αυτές τις θέσεις”» συμπλήρωσε.

***

Ετσι αποφάσισα να ψάξω το ζήτημα, να μάθω τι ακριβώς έγινε με τους διοικητές των νοσοκομείων, θέμα που ξύπνησε τα αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, ξεχνώντας βεβαίως τα δικά του με τα πλαστά πτυχία και τα στελέχη που διορίζονταν απευθείας από την Κουμουνδούρου. Πρώτα απ’ όλα όμως με εντυπωσίασε η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά η οποία αφού αναφέρει ότι η «κομματική αυτή συναλλαγή φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη» δηλώνει: «Δεν είναι αδέξιοι, είναι δεξιοί» και ζητεί ανοιχτή προκήρυξη θέσεων και για τους διοικητές στα νοσοκομεία. Να σημειώσω ότι αυτό το «αδέξιοι δεξιοί» είναι σύνθημα του πάλαι ποτέ ισχυρού (δυνατού και ενωμένου) ΠαΣοΚ.

***

Εν συνεχεία αποτάθηκα σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα (που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου), ο οποίος η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε λέγοντάς μου: Πρώτον: «Δεν ξέρεις πόσο ξύλο φάγαμε από τους δικούς μας που δεν τοποθετήσαμε στα νοσοκομεία μόνον γαλάζια στελέχη». Δεύτερον, ότι πράγματι υπήρξαν αστοχίες στους διορισμούς έπειτα από απαίτηση άλλων κομματικών στελεχών. Κατά μία εκδοχή (που δεν έχει διαψευσθεί), ένα κυβερνητικό στέλεχος πίεσε για την τοποθέτηση ενός συγκεκριμένου διοικητή. Τρίτον, το 72% των νέων διοικητών νοσοκομείων διαθέτουν εμπειρία αλλά και πτυχία και τέταρτον, ότι θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε τρεις μήνες.

***

Του υπενθύμισα όμως τη δήλωση που έκανε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει αποτυχόντες βουλευτές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, για να μου απαντήσει ότι «μόνον ένας από τους 115 είναι αποτυχών βουλευτής, και αυτός έχει δίπλωμα και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία». Και επανέλαβε: «Εάν στους τρεις μήνες δεν παρουσιάσουν έργο, θα πάνε στα σπίτια τους».