Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια κι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί που στηριζουν την κινητοποίηση αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 10, σήμερα το πρωί, είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο.

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων φοιτητών, ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικών στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κάνουν πορεία, οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και ακολούθησαν σπρωξίματα, ξύλο και χημικά.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr,  οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές.