Σε απεργιακό κλοίο η χώρα – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις

Λίγο πρίν από τις 15.00, ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Εργαζόμενοι από τους χώρους υγείας, εκπαίδευσης και εποχιακοί πυροσβέστες ήταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

Σήμερα δίνεται μία ηχηρή απάντηση ενάντια  στην κυβέρνηση, το κράτος, την μεγαλοδοσία, με αιχμή το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα, τόνισε από το Σύνταγμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είμαι εδώ, μετά θα πάω μέσα στην βουλή να καταψηφίσω το νομοσχέδιο, να μιλήσω για όλους αυτούς τους ανθρώπους που η φωνή τους πρέπει να ακούγεται δυνατά, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σήμερα απεργούμε για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο επί της ουσίας καταργεί το 8ωρο, διαλύει τον εργασιακό χρόνο των εργαζομένων καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, καταργεί επί της ουσίας την πενθήμερη εργασία και ταυτόχρονα ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο το δικαίωμά μας στην απεργία. Είναι ένα νομοσχέδιο αντεργατικό που έρχεται ως συνέχεια του νόμου Χατζηδάκη, ένας νόμος που το συνδικαλιστικό κίνημα ζητά να καταργηθεί … Σήμερα ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί ακόμη περισσότερο τιμωρητικές διατάξεις για το δικαίωμα στην απεργία που κατοχυρώνεται από το άρθρο 23 του Συντάγματος», ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, συνόδεψε στην πορεία των Πυροσβεστών οι οποίοι κατευθύνθηκαν από το Σύνταγμα προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε απεργιακό κλοίο η χώρα – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Σύνταγμα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτώντας, την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν από τις 10:30, στην πλατεία Συντάγματος, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική».

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του.