Σε ανοδική τροχιά και την Τρίτη το αργό- Σε υψηλό περίπου επτά ετών

Σε ανοδική τροχιά συνέχισε και την Τρίτη το αργό, καταγράφοντας άλλο ένα κλείσιμο σε υψηλό περίπου επτά ετών, ενώ και οι τιμές του φυσικού αερίου ενισχύθηκαν, σκαρφαλώνοντας και πάλι πάνω από το επίπεδο των 5 δολ, μετά την κατρακύλα της Δευτέρας κατά σχεδόν 8%.

Η άνοδος για το φυσικό αέριο ήρθε ενώ η Ρωσία φαίνεται να μην βιάζεται να αυξήσει τις προμήθειες του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη προκειμένου να ασκήσει πίεση για την επιτάχυνση των διαδικασιών στον αγωγό Nord Stream 2. Το Κρεμλίνο κάλεσε τη Γερμανία να επισπεύσει την πιστοποίηση του αγωγού πριν από την προθεσμία της 8ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το RIA παρέθεσε δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Βλαντιμίρ Τσιζόφ που είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα ωφελήσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 52 cents ή 0,6% και έκλεισε στα 82,96 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 13 Οκτωβρίου του 2014.

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 10 cents ή 2% στα 5,088 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, περνώντας στην αντεπίθεση μετά την βουτιά της Δευτέρας σε ποσοστό 7,8%.