Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο Πάπας

Αναπηρικό αμαξίδιο χρησιμοποίησε σήμερα δημοσίως -για πρώτη φορά από τότε που επανεμφανίστηκε ο οξύς πόνος στο γόνατό του- ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε συνάντηση που είχε με μια ομάδα από μοναχές σε αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, ο Φραγκίσκος οδηγήθηκε στην θέση του με το αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχναν βοηθοί του, καθώς ο πόνος περιορίζει την ικανότητά του να περπατάει.

Ο 85χρονος Ποντίφικας υποχρεώθηκε πολλές φορές τον περασμένο μήνα να ακυρώσει υποχρεώσεις του εξαιτίας του πόνου στο δεξί του γόνατο. Έως χθες μπορούσε να περπατάει την απόσταση των περίπου δέκα μέτρων από την πλαϊνή είσοδο έως τη θέση του στο κέντρο της αίθουσας αν και υποβοηθούμενος.

Αρκετές φορές στη διάρκεια του Πάσχα τον περασμένο μήνα ο Πάπας παρέστη αλλά δεν τέλεσε λειτουργίες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Σε κάθε περίπτωση όριζε έναν αρχιεπίσκοπο ή καρδινάλιο για να τελέσει την λειτουργία, την οποία ο ίδιος παρακολουθούσε καθισμένος, ενώ εκφώνησε το κήρυγμά του επίσης καθισμένος.

Οπως ο ίδιος έχει πει, οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι θα του χορηγούν μια ένεση για να βοηθήσουν την κίνηση των συνδέσμων του, ωστόσο δεν είναι όμως σαφές αν έχει αρχίσει αυτή η θεραπεία.