15/2/2021- Σε 5 μήνες κλείνει 21 χρόνια λαμπρής παρουσίας στο ΧΑ- Αναζητώντας τον… Sky!

MYTILINEOS

Σε 5 μήνες συμπληρώνει 21 χρόνια λαμπρής παρουσίας στο Χ.Α – Αναζητώντας τον… Sky!

Ως πολυαγαπημένη διαγραμματικά μετοχή και όχι μόνο έχει αναδειχθεί σχεδόν από την πρώτη ημέρα εισαγωγής της στο Ελληνικό Χρηματιστήριο τον Ιούλη του 1995 η τότε μεταλλουργική Μυτιληναίος ΑΕ.

  • Οι ενδείξεις που αποτυπώνονταν από τότε στα ημερήσια, εβδομαδιαία η ακόμα και μηνιαία διαγράμματα ήταν ιδιαίτερα καθοδηγητικές με υψηλό ποσοστό εκπλήρωσης δίχως ιδιαίτερα αρνητικά ψεγάδια.

Μάλιστα για κάποιους πέρα από τη τεχνική ανάλυση η κίνηση της μετοχής αποτελούσε και αποτελεί την γενικότερη ένδειξη της αγοράς. Αλήθεια πόσες φορές δεν έχω ακούσει τις λέξεις … ο Βαγγέλης τραβάει την αγορά ή ο Βαγγέλης ξέρει.

  • Ο όμιλος πλέον Mytilineos έχει μπει για τα καλά σε τέτοια αναπτυξιακή τροχιά, που μπορεί να επιφέρει ισχυρή γιγάντωση στην επόμενη δεκαετία.

Όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες κατευθύνσεις της μετοχής, αυτές αν τις κοιτάξουμε μέσω του μηνιαίου chart  παρουσιάζονται να έχουν ανοίξει διάλογο όχι μόνο με το κοντινό στόχο των 13,50 ευρώ αλλά και με τον πιο μακρινό των 17 ευρώ.

  • Όντως οι καμπυλωτοί σχηματισμοί πάνω από τη γραμμή τάσης “Q” σε συνδυασμό με το στροφέα αντίστασης ”S” των τοπικών κορυφών στη τελευταία 12ετία οδηγούν μετά τεχνικής βεβαιότητας μέσα στην εκτενή περιοχή που ρυθμίζουν τα 13,50 με 17 ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ