ΣΔΟΕ: Τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ σε επτά off-shore της κλινικής που εμπλέκεται σε παράνομες υιοθεσίες

Επτά off-shore εταιρείες, τις οποίες φαίνεται ότι διαχειρίζεται η κλινική που εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ οι υπεύθυνοι της μονάδας των Χανίων μέσω των off-shore εταιρειών απέκρυψαν τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας έναν απολογισμό των δράσεών του στη διάρκεια του καλοκαιριού το ΣΔΟΕ αναφέρεται και στον φορολογικό και οικονομικό έλεγχο ο οποίος έγινε στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:

«Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά off-shore εταιρειών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €».