Σάμος: Το λαχείο των 6.000.000 πλύθηκε στο πλυντήριο με μια ρόμπα!

Σάμος: Το λαχείο των 6.000.000 πλύθηκε στο πλυντήριο με μια ρόμπα!

  • Απρόβλεπτο τέλος στην γκαντεμιά του αιώνα [pics]
  • Τα όσα έζησε η 25χρονη Καίτη, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για κινηματογραφική ταινία. Μέσα σε λίγες ώρες έκανε περισσότερες από μία φορά το δρομολόγιο από την συναισθηματική κόλαση στον παράδεισο και πάλι πίσω…

Ίσως κάποιοι να το έχουν δει σαν κακό όνειρο, σαν εφιάλτη. Να έχεις κερδίσει τον πρώτο λαχνό του λαχείου, αλλά να χάνεις το απόκομμα που θα μπορούσε να αλλάξει την ζωή σου. Να ψάχνεις παντού, μα να μην το βρίσκεις πουθενά Κι όταν τελικά θυμηθείς τι το έχεις κάνει, να συνειδητοποιείς πως πλέον έχει καταστραφεί.

Αυτή ακριβώς είναι η ιστορία που εκτυλίχτηκε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 1970 με πρωταγωνίστρια κάποια κυρία Καίτη. Η 25χρονη -τότε- κοπέλα από την Σάμο, που έμενε στο Κολωνάκι, δεν ήταν άσχετη από τυχερά παιχνίδια. Στο παρελθόν είχε πιάσει 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά και διάφορα μικροποσά στο Λαϊκό Λαχείο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο πρώτος λαχνός θα χάριζε στον τυχερό 6.000.000 δραχμές, που για την εποχή ήταν χρήματα ικανά να αλλάξουν την ζωή σου.

Η ίδια πάντως δεν γνώριζε την ύπαρξή του, μέχρι που τις έβαλε… ψύλλους στ’ αυτιά ο αρραβωνιαστικός της, ο οποίος υπηρετούσε ως χωροφύλακας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκείνος ήταν που μετά την κλήρωση της Πρωτοχρονιάς την πήρε τηλέφωνο λέγοντάς της ότι ένα από τα δέκα λαχεία που είχε αγοράσει ίσως ήταν εκείνο που κέρδισε τα λεφτά! Στο σπίτι της επικράτησε ένας μικρός πανικός…

Βρήκε τα τρία από τα δέκα «κομμάτια», αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν εκείνο που έψαχνε. Τα υπόλοιπα; Στο πλυντήριο… Ξεχασμένα μέσα σε μια ρόμπα που είχε πλυθεί, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μια μάζα.

Μετά το αρχικό σοκ, ξεκίνησε η απέλπιδα προσπάθεια της… συναρμολόγησης των λαχνών. Βέβαιη πως κάπου εκεί μέσα βρίσκονταν και τα 6.000.000 δραχμές, η οικογένεια έφτασε στο σημείο να προσλάβει ακόμη και ειδικούς που ανέλαβαν την δύσκολη αποστολή του να βάλουν τα κομμάτια σε μια σειρά και να ετοιμάζει το… παζλ.

Η όλη επιχείρηση κράτησε δύο ολόκληρα μερόνυχτα, με τον Τύπο της εποχής να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και να γεμίσει σελίδες με πραγματικές ή φανταστικές «λεπτομέρειες» των γεγονότων. Το πανελλήνιο αγωνιούσε και περίμενε να μάθει εάν θα υπήρχε αίσιο τέλος σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα σίριαλ.

Δυο μέρες αργότερα το φερόμενο ως τυχερό λαχείο είχε συναρμολογηθεί. Αυτό που απέμενε ήταν η ετυμηγορία της διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, οι άνθρωποι της οποίας έκλεισαν ραντεβού με την Καίτη και την οικογένειά της, προκειμένου να αποφασίσει το αν θα γινόταν δεκτό ή όχι.

Κι ενώ όλοι περίμεναν τι θα αποφανθεί, ήρθε μια εξέλιξη εντελώς ανατρεπτική. Στα ίδια γραφεία εμφανίστηκε κι ένας 65χρονος συνταξιούχος, που στα χέρια του κρατούσε ένα λαχείο. Κι όπως ίσως πολύ σωστά μαντέψατε, ο δικός του λαχνός ήταν αυτός που είχε κληρωθεί και κέρδιζε τα 6.000.000 δραχμές.

Ελάχιστες φορές, ίσως, είχε βρει καλύτερη εφαρμογή η περίφημη ρήση «πολύ κακό για το τίποτα», όσο στην ιστορία της Καίτης, που μέσα σε λίγες ώρες ουσιαστικά έκανε περισσότερες από μία φορά το δρομολόγιο από την συναισθηματική κόλαση στον παράδεισο και πάλι πίσω…

Πηγή: menshouse.grmixanitouxronou.gr