Σάλος για τα λιοντάρια και την τίγρη που έφτασαν στη Μύκονο σε μικρά κλουβιά – Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα

Φωτογραφία ERT NEWS

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη σχετικά με τα δύο λιοντάρια και την τίγρη που εντόπισαν οι τελωνειακοί στον Προμαχώνα και προορίζονταν για τη Μύκονο.

Όπως μετέδωσε το ertnews, τα λιοντάρια και η τίγρης είχαν προορισμό τη Μύκονο και ήταν στοιβαγμένα σε τρία στενά κλουβιά. Μάλιστα, οι υπάλληλοι του τελωνείου, αφού εξέτασαν τα έγγραφα του οδηγού και του… ζωντανού φορτίου, κατέληξαν πως τα έγγραφα ήταν νόμιμα και άφησαν τον οδηγό να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ωστόσο, η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, με ανάρτησή της στο Facebook, ζητεί την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα. Όπως επισημαίνει, πρόκειται περί κακοποίησης ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής.

Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει για ποιον λόγο τα άγρια ζώα που προστατεύονται οδηγήθηκαν στη Μύκονο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως τα λιοντάρια και η τίγρης θα χρησιμοποιηθούν σαν… ντεκόρ σε  κάποιο πάρτι.