Σ. Τσιόδρας: «39.000 θανάτοι από κορωνοϊό αποφεύχθηκαν με τον εμβολιασμό»

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και στα οφέλη του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο 21ο Συνέδριο των Λοιμωξιολόγων, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να δούμε νέες παραλλαγές με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια.

«39.000 θάνατοι έχουν αποφευχθεί μέσω του εμβολιασμού από την αρχή της πανδημίας έως τον Απρίλιο του 2022 στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, και τόνισε ότι «οι τρεις δόσεις έχουν σαφώς υψηλότερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις δύο δόσεις».

«Στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μολυνθεί περίπου το 80%, με αποτέλεσμα η υβριδική ανοσία (δηλαδή ανοσία από εμβολιασμό και νόσηση) να μας βοηθά για ένα καλύτερο καλοκαίρι» είπε επίσης ο καθηγητής, σχολιάζοντας γενικότερα την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Τσιόδρας φρόντισε να επισημάνει: «Το μέλλον είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεν αποκλείονται νέες παραλλαγές με υψηλότερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη διαφυγή από τα εμβόλια, ενώ η πανδημία ανέδειξε αποτελεσματικά την ανάγκη ενδυνάμωσης του συστήματος υγείας».