Σ. Φάμελλος: Προτεραιότητα εν όψει των αυτοδιοικητικών, να βρεθούν προοδευτικά και υπερκομματικά σχήματα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθούν προοδευτικά σχήματα με χαρακτήρα υπερκομματικό, ωστόσο, εάν αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε το κόμμα θα προχωρήσει σε «κομματικές υποψηφιότητες» για τι μεγάλες περιφέρειες και δήμους.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Μακεδονίας, είπε χαρακτηριστικά: «Το προσπαθούμε». Ωστόσο σχολίασε ότι υπάρχουν κομματικοί εγωισμοί που δυσκολεύουν τις συνεργασίες και πως δεν μπορούν να είναι πρόσωπα που έχουν υποστηρίξει τις πολιτικές Μητσοτάκη.

Για την Αθήνα τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να στηριχθεί ένα ψηφοδέλτιο με προοδευτικό χαρακτήρα που να μπορεί να είναι επιτυχημένο, δηλαδή να «πάρει τη διοίκηση από τον κ. Μπακογιάννη». Σημείωσε δε ότι ο Νίκος Παππάς είχε αυτά χαρακτηριστικά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα και προς άλλους χώρους.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την υποψηφιότητα της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και το αν δημιουργεί ευκαιρίες για το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι δεν το βλέπει συγκυριακά και πως η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως διαφορετική για την αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της». «Δεν έχουμε καμία σχέση με τα παιχνίδια εξουσίας που συνηθίζει ο κ. Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε υποσχόμενος ασφάλεια στην κοινωνία. Από τους πρώτους μήνες υπάρχουν φοβερές αρρυθμίες και δημιουργεί ανασφάλειες. Χρειαζόμαστε μια ασφαλή κοινωνία σε αυτές τις μεγάλες κρίσεις που ζούμε».