Σ. Φάμελλος για Τέμπη: «Πρέπει να αποκαλυφθεί ποιος είναι ο εντολέας για το σχέδιο συγκάλυψης»

Την ανάγκη να αποκαλυφθεί ποιος είναι ο εντολέας για το σχέδιο συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν οι ευθύνες, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στο Open.

«Υπεύθυνος του σχεδίου συγκάλυψης είναι ο κ. Μητσοτάκης. Διότι δεν είναι μόνο ο κ. Τριαντόπουλος, δεν είναι μόνο ένας υπουργός» είπε αρχικά, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη δήλωση του Μάκη Βορίδη στον Νίκο Ανδρουλάκη «διότι στερεί από την Προανακριτική το δικαίωμα να λειτουργεί ως εισαγγελική Αρχή».

«Είναι μια προσπάθεια περιορισμού της έρευνας και της απαγγελίας κατηγοριών» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας επιπλέον: «Πρέπει να εξεταστούν και άλλα τυχόν αδικήματα που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων και κατά παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

«Η καταστροφή ή η αλλοίωση ενός τόπου στον οποίο έχει συντελεστεί ένα έγκλημα ανήκει στην κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Δεν θα πρέπει να ερευνηθεί;.. Η κοινωνία αναρωτιέται αν στην Προανακριτική θα υπάρξει αλήθεια. Είμαι και εγώ επιφυλακτικός με όλα αυτά που έχουν δει τα μάτια μας και με αυτό που έγινε στη Βουλή στην “717”» υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι και ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, όταν «δεν κόπηκε ούτε ένας μάρτυρας».

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε: «Εμείς αντιμετωπίσαμε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με μεγάλη συνέπεια και σοβαρότητα και αυτό έχει αποδειχθεί… Είπαμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να είναι μονοκομματική επιλογή ο Πρόεδρος. Και την κατάλληλη στιγμή ανακοινώσαμε την υποψηφιότητα της κυρίας Κατσέλη. Είναι μια σοβαρή και συνεπής υποψηφιότητα, η οποία απέδειξε ότι μπορεί να συσπειρώσει… Και λαμβάνοντας υπόψη και την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και την εμπλοκή του με το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών, θα πρέπει ο κ. Τασούλας να αποσυρθεί».

«Στο ερώτημα “τι κάνουμε στην τέταρτη ψηφοφορία”, η απάντησή μου είναι ακριβώς το αντίθετο από απόσυρση. Ζητάμε την απόσυρση του κ. Τασούλα και γιατί αυτό αντιστοιχεί στην κριτική της κοινωνίας κατά της κυβέρνησης… Η κοινωνία λέει “βρείτε μία λύση και συνεννοηθείτε, γιατί δεν πάει άλλο με τον κ. Μητσοτάκη”. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σοβαρέψει, θα μεγαλώσει και θα δυναμώσει για να δώσουμε μία λύση» ανέφερε ακόμη ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας: «Αν η κοινωνία είναι μαζί, όλα μπορούν να γίνουν… Και το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα θα ακούσουν την κοινωνία. Η κοινωνία θέλει λύση, δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί τη βούληση της κοινωνίας. Αυτό είναι δημοκρατία».