Ρώσοι: ”Σώσαμε την Αθήνα από τη φωτιά”

  • Τους καλάρεσαν φαίνεται οι ευχαριστίες του Πούτιν και αναζητούν τα….credits και από την ελληνική πλευρά οι Ρώσοι με αφορμή τις πυρκαγιές.
  • «Οι Ρώσοι έσωσαν την Αθήνα από τη φωτιά – Ρωσικά αεροσκάφη Be-200 βοηθούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα» είναι οι πηχυαίοι τίτλοι.

Κάποια άλλα επικαλούνται ελληνικά δημοσιεύματα για το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 που βοηθά στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε ακραίες καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών.

Βέβαια ούτε τα ρωσικά ΜΜΕ ούτε τα ελληνικά που επικαλούνται κάνουν λόγο για την βλάβη του ρωσικού “θηρίου”, η οποία πάντως αποκαταστάθηκε.

Σημειώθηκε ότι το ρωσικό αεροσκάφος έκανε 35 απορρίψεις νερού, συνολικά πάνω από 400 τόνους νερού.

Το Be-200, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Ωστόσο, την Τρίτη, λέει το άρθρο που επικαλούνται οι Ρώσοι, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στην Βαρυμπόμπη και του κινδύνου εξάπλωσης της φωτιάς στην αστική δομή της πρωτεύουσας, οι Ρώσοι πιλότοι, σε συμφωνία με την ηγεσία, αποφάσισαν να πετούν καθημερινά σε θερμοκρασίες έως 45 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την Ρωσία για τη συνδρομή της και είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν.

Πάντως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έθεσε από χθες τον προβληματισμό πως η Τουρκία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της δεν διάλεξε το ΝΑΤΟ αλλά τη Ρωσία για βοήθεια. Και σήμερα έχουμε και ρωσικά δημοσιεύματα για τις φωτιές στην Αττική.

Είναι προφανές πως ακόμη και στο θέμα των πυρκαγιών παίζεται ένα σκληρό γεωπολιτικό πόκερ με βασικούς αντιπάλους την Δύση και την Ρωσία.