Ρώσοι αναλυτές: Τα τουρκικά στρατεύματα θα ηττηθούν στη Λιβύη (vid)

Ρώσοι αναλυτές: Τα τουρκικά στρατεύματα θα ηττηθούν στη Λιβύη (vid)

ETHNOS.GR
Ο ακαδημαϊκός Αντρέι Κόσκιν εκτιμά πως είναι αναπόφευκτη η τουρκική ήττα εάν τελικά κλιμακωθεί η αποστολή των στρατευμάτων στη Λιβύη – Στο ίδιο μήκος κύματος και ο στρατιωτικός αναλυτής Βίκτορ Μπαραγιετς

Χαμηλούς τόνους κρατάει προς το παρόν η Μόσχα με αφορμή την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό. Οι χαμηλοί τόνοι βέβαια αφορούν και την επικείμενη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν μεθαύριο Τετάρτη. Ωστόσο σε επίπεδο στρατιωτικών αναλυτών υπάρχουν ισχυρές προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα.

Στο ίδιο κλίμα και ο στρατιωτικός αναλυτής Βίκτορ Μπαρανιέτς ο οποίος εκτιμά ότι η Τουρκία υπερβάλλει τις δυνατότητές της και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εκμεταλλευόμενη κενά επιρροής και ασφάλειας, όμως γρήγορα θα χρειαστεί να αναθεωρήσει γιατί δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ Λιβύης και Συρίας.

Η Συρία για την Τουρκία ήταν και παραμένει ένα σχετικό γνώριμο έδαφος αρκετά μελετημένο επί δεκαετίες και εν μέρει κατοικούμενο από φιλικούς πληθυσμούς στο Βορρά προς την ίδια την Τουρκία. Στη Λιβύη θα χρειαστεί να δρα ως ανεπιθύμητη πλην ελαχίστων και σε εντελώς άγνωστο έδαφος.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του Θανάση Αυγερινού από τη Μόσχα