Ρωσικές επιθέσεις κατέστρεψαν υποδομές και 60.000 τόνους σιτηρών στην Οδησσό, λέει η Ουκρανία

Ζημιές από ρωσική επίθεση υπέστη «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται προς εξαγωγή σιτηρά στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Ουκρανίας Μίκολα Σόλσκι.

Ο Σόλσκι είπε επίσης ότι από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών που θα έπρεπε να έχουν φορτωθεί για να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

«Η νυχτερινή επίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό τμήμα των υποδομών αποθήκευσης σιτηρών που εξάγονται από το λιμάνι Τσερνομόρσκ» έγραψε συγκεκριμένα ο Σόλσκι στην εφαρμογή Telegram.

Η Ρωσία προχώρησε στην επίθεση στην Οδησσό και στο Τσερνομόρσκ, αφού προηγουμένως κατήγγειλε τη συμφωνία που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία από την οποία η ρωσική πλευρά έχει πλέον αποχωρήσει.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι επρόκειτο για σκόπιμη και εσκεμμένη ρωσική επίθεση στους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και στις λιμενικές υποδομές.