Ρωσία: Καταδικάζουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης

Russia's President Vladimir Putin (L) talks with Turkey's Prime Minister Tayyip Erdogan after their news conference in Istanbul December 3, 2012. REUTERS/Osman Orsal (TURKEY - Tags: POLITICS)

Ρωσία: Καταδικάζουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης

  • Η Ρωσία αντιδρά στην πρόθεση Ερντογάν να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη

Aμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.

Λίγο μετά την ομιλία του προέδρου της Τουρκίας, ο Nτιμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδίκασε οποιαδήποτε παρέμβαση θα επιχειρήσει η Άγκυρα.

«Έχουμε επανειλημμένως πει πώς βλέπει η Ρωσία την κρίση στη Λιβύη. Επιδιώκουμε μία άμεση λύση της διένεξης και το τέλος της αιματοχυσίας στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, από τη στιγμή που το ζήτησε η βορειοαφρικανική χώρα και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατευμάτων στο τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι στις 8 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λιβύη.