Ρωσία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από έκρηξη σε κτίριο κατοικιών

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου σε εννιαώροφο κτίριο κατοικιών στην πόλη Νογκίνσκ -περίπου 50 χλμ. ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ifax, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο σκοτώθηκαν, ένας άνδρας και μια γυναίκα» μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο την περιφερειακή αξιωματούχο Άννα Τερτίτσναγια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, δύο από τους τραυματίες είναι παιδιά και όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο του Νογκίνσκ.

Η υπουργός Υγείας της Περιφέρειας Μόσχας Σβετλάνα Στριγκούνκοβα δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ότι κανένας από τους τραυματίες που νοσηλεύονται δεν φέρει σοβαρά, απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι θα φροντίσει όλοι όσοι επηρεάστηκαν από το δυστύχημα να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια.

Από την έκρηξη κατέρρευσαν ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος και μερικώς ο τέταρτος όροφος, ενώ ζημιές υπέστησαν ζημιές 24 διαμερίσματα του κτιρίου.