Ρωσία: Δύο νεκροί και είκοσι τραυματίες από φωτιά σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χλμ. από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, τις οποίες επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από το επιβλητικό τετραώροφο κίτρινο και καφέ κτίριο του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες που επεκτάθηκαν σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά και άλλοι 20 τραυματίστηκαν» δήλωσε πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Επτά τραυματίες νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι τρεις στην Εντατική, δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Τβερ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, που κάνει λόγο για φθαρμένη καλωδίωση του κτιρίου ως αιτία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.