Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πυρκαγιά μαίνεται σε τουλάχιστον τρία μέτωπα, ενώ υπάρχουν διαρκώς συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Για τον λόγο αυτό και κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρούν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος.

«Δύσκολη κατάσβεση»
Για δύσκολη κατάσβεση έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, καθώς τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που καίγονται είναι ψηλά και μεγάλα. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι 86 πυροσβέστες με 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

«Από Λάερμα προς Μαλώνα είναι το κύριο μέτωπο που εστιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ δύσβατη η περιοχή, πολύ δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα μηχανήματα, όλα τα επίγεια μέσα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν έξι τα εναέρια μέσα» δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου Γιώργος Χαζημάρκος.

Ένας τραυματίας
Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με εγκαύματα χθες Τρίτη ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρών αντιδήμαρχος του Σήμου Καμείρου Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χωριό του.