Πυρ και μανία είναι στην Μόσχα με την στάση και κυρίως τη δράση των Τούρκων σε όλα πλέον τα επίπεδα.
Αν και δεν υπάρχουν εικόνες, ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι οι Τούρκοι μηχανικοί προσπάθησαν να ανοίξουν τους εγκεφάλους των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, με σκοπό να διεξάγουν την αντιγραφή τους, ενώ ήθελαν να “πειράξουν” και το σύστημα αναγνώρισης “φίλου/εχθρού”.
Αντί για αυτό όμως, οι Τούρκοι φέρονται να κατέστησαν κάποια από αυτά τα συστήματα “άχρηστα” εντελώς, κάνοντας τους Ρώσους μηχανικούς να… “τραβάνε τα μαλλιά” τους με την ασχετοσύνη τους.
Ρώσοι μηχανικοί είχαν τοποθετήσει ειδικές δικλίδες (χωρίς να γνωρίζουν οι Τούρκοι που τα άνοιξαν) ώστε τα συστήματα των S-400 να μην μπορούν να δεχθούν μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από κανέναν, για να μη μπορέσουν οι Τούρκοι ποτέ να χρησιμοποιήσουν τους ρωσικούς πυραύλους εναντίον ρωσικών μαχητικών.