Ρένα Δούρου «Συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό πάρκο της Αθήνας».

Η ανάταξη του εμβληματικού πάρκου της πόλης των Αθηνών, του Πεδίου του Άρεως, μέσω υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να καταστεί ένας ζωντανός δημόσιος χώρος, κατάλληλος για τη δημιουργική ενασχόληση και ψυχαγωγία πολιτών και φορέων, αποτελεί στόχο του πρωτόκολλου συνεργασίας που συνυπέγραψαν σήμερα, στη γαλλική Πρεσβεία, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόν Σαντεπί, παρουσία αντιπεριφερειαρχών Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου και Πολιτισμού Εύης Αποστολάκη ενώ παρέστη και ο Μικαέλ Οσάμπ, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, το οποίο θα παράσχει συμβουλές και τεχνική βοήθεια στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Το Πεδίον του Άρεως έχει χάσει την ψυχή του … και θα την ξαναβρεί μέσα από το ταλέντο των καλλιτεχνών που θα αναπτύξουν πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσβάσιμες στους περιοίκους και τους κατοίκους της πόλης» », επισήμανε ο κ. Σαντεπί.

Ο Γάλλος πρεσβευτής, αναφερόμενος στην πλούσια εμπειρία του Γαλλικού Ινστιτούτου από την πολιτισμική και εκπαιδευτική συνεργασία του με θεσμικούς και μη εταίρους στη χώρα μας, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ξεκινά συνεργασία με φορέα της Αυτοδιοίκησης. Χαρακτήρισε τη νέα αυτή προσέγγιση και την επιχειρούμενη διασύνδεση σε θέματα κουλτούρας ως «σημαντικό γεγονός» για την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η κ. Σαντεπί πρεσβευτή, που «με τη δραστηριότητά του, δεν τιμά απλά την ιδιότητα του πρέσβη αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης της Γαλλίας με τη χώρα μας». «Έχετε όλοι αντιληφθεί», προσέθεσε, «τη μεγάλη σημασία της ποιοτικής εμβάθυνσης των σχέσεων αυτών. Μια εμβάθυνση που περνά μέσα από την οικοδόμηση δεσμών με την κοινωνία, όπως η υπογραφή αυτού του Πρωτόκολλου Συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, υπό τη διευρυμένη του έννοια».

Print Friendly, PDF & Email