Ρένα Δούρου για την αθώωσή της για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

«Όταν έχει συμβεί μια τραγωδία, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε στιγμιαίας χαράς ούτε προσωπικής δικαίωσης» δήλωσε η Ρένα Δούρου μετά την απόφαση αθώωσής της από το δικαστήριο για την υπόθεση των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα.

«Η απόφαση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς προς όλους: Αντί να εργαλειοποιούν τις τραγωδίες για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, τυμβωρυχώντας, να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπιστεί η επερχόμενη λαίλαπα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η άδικη δίωξή μου χρησιμοποιήθηκε στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση fake news και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα.

Όσον αφορά το σκέλος της σημερινής απόφασης που σχετίζεται με τα στελέχη της Περιφέρειας, πιστεύω ότι στον δεύτερο βαθμό θα αναδειχθεί πλήρως ότι ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους, όπως άλλωστε κρίθηκε και από τα πορίσματα των σχετικών διοικητικών ελέγχων.

Και σήμερα, λοιπόν, η σκέψη όλων βρίσκεται στη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους. Και ο ειλικρινέστερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη τους περνάει μέσα από τις πρωτοβουλίες όλων όσοι έχουμε θέση ευθύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με στήριξαν, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του κόμματός μου καθώς και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε» δήλωσε η Ρένα Δούρου.