Ρεκόρ συμμετοχής ήδη στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Τη συνολική συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση του 2016 στις ΗΠΑ ξεπέρασε ήδη η συμμετοχή εκ των προτέρων ή επιστολικά στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα του US Elections Project.

Εννέα ημέρες πριν από την ψηφοφορία, τα κέντρο μελετών του Πανεπιστημίου της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί, ενώ το 2016 είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά 57 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της US Election Assistance Commission.

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορωνοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Ως τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό υποδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγκυμονεί κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.