REDS: Η προίκα που δίνεται στους νέους μεγαλομετόχους της Ελλάκτωρ

Στον τομέα της Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει μία από τις ηγετικές θέσεις στο κλάδο μέσω της θυγατρικής του (55,4%) REDS Α.Ε., η οποία είναι επίσης εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον της REDS Α.Ε. επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων, Εμπορικών & Ψυχαγωγικών Κέντρων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων καθώς και κτιρίων Γραφείων και Μεικτών Χρήσεων.

  • Έχοντας αναπτύξει, διαχειριστεί και πωλήσει περίπου 200.000 m2, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύο από τα πρώτα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Ελλάδα καθώς και δύο πρωτοποριακά οικιστικά συγκροτήματα στην Αθήνα, ο Όμιλος ανέπτυξε το εμπορικό πάρκο “Smart Park” στη Γυαλού, Σπάτων Αττικής , ένα μοναδικό, σύγχρονο εμπορικό κέντρο με εμπορική επιφάνεια σήμερα 35.000 m2 και σε επόμενη φάση επιπλέον 18.000 m2.

Παράλληλα, η REDS Α.Ε. ετοιμάζεται για την ανάπτυξη του ‘Κτήματος Καμπά’, έργο που θα κατασκευαστεί στην υπό πολεοδόμηση επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην Κάντζα Αττικής και αναμένει τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη για να συνεχίσει την ανάπτυξη των ακινήτων της στο Βουκουρέστι Ρουμανίας. Τέλος η REDS Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων μέσω της συμμετοχής της στο Athens Metropolitan Expo (11,67%).

  • ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ του ΟΜΙΛΟΥ

*******

2021 – REDS (ΚΑΜΠ): Κορυφαία επιλογή για τα χρόνια που έρχονται…

7 ημερών 1,135 1,220 5,17 34.916 150 40.906
30 ημερών 1,120 1,220 7,02 109.279 525 126.282
3 μηνών 1,120 1,430 -0,81 877.749 2.482 1.111.253
  • ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του μ/μ για το 2021.

Πρωταρχική προϋπόθεση, το πτωτικό περιθώριο της εκάστοτε περίπτωσης να είναι ουσιαστικά μηδαμινό. Και φυσικά, το αντίστοιχο ανόδου να επιβραβεύει τον επενδυτή για την ανάληψη ρίσκου που αναλαμβάνει.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ο μητρικός όμιλος από την συμμετοχή του στην REDS (55%).

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ και με την τρέχουσα τάση της αγοράς η τιμή της μετοχής θα έπρεπε να διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 1,5000 με 1,6000 ευρώ κοιτώντας προς αρκετά υψηλότερα αφού στην REDS ΑΕ έχουμε να δούμε πολλά και διάφορα.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ…

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


smart park - smart park

  • Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΚΑΜΠ – REDS:

Reds: Αναλαμβάνει τη μελέτη-κατασκευή των έργων στη Μαρίνα Αλίμου. Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η εισηγμένη ως Κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ.

ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΟΧΗ ΧΘΕΣ:

Η εταιρεία – ως γνωστόν – αποτιμάται με σημαντικό discount, συγκεκριμένα στο 70% της NAV. Και έρχεται να ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει την μελέτη-κατασκευή των έργων στη Μαρίνα Αλίμου και ότι το συμβατικό τίμημα που θα λάβει ως κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεων της από τη Σύμβαση ανέρχεται σε 48,3 εκατ. ευρώ… Και την πουλούσαν…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Tragic…

  • Ο χρηματοοικονομικός δείκτης κεφαλαιακής μόχλευσης (καθαρός δανεισμός / συνολικά κεφάλαια) ανήλθε για την 30.09.2020 σε 22,5% έναντι 22,4% την 31.12.2019.
  • Ο χρηματοοικονομικός δείκτης καθαρός δανεισμός / αξία επενδυτικού χαρτοφυλακίου ανήλθε την 30.09.2020 σε 17,2% έναντι 17,0% την 31.12.2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ 5-12-2020

Εκτός της νέας μεγάλης επένδυσης της REDS (Όμιλος Ελλάκτωρ) στο κτήμα Καμπά στην Παλλήνη, το “Cambas Park”**1, μια ακόμη σημαντική επένδυση, οικιστική αυτή τη φορά, σχεδιάζει να υλοποιήσει η ίδια εταιρεία στην περιοχή.

  • Δείτε το φωτογραφικό υλικό για το νέο συγκρότημα κατοικιών Villa Cambas της REDS στην Παλλήνη

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ:

Εκτός της νέας μεγάλης επένδυσης της REDS στο κτήμα Καμπά στην Παλλήνη, το “Cambas Park”, μια ακόμη σημαντική επένδυση, οικιστική αυτή τη φορά, σχεδιάζει να υλοποιήσει η ίδια εταιρεία στην περιοχή.

Το νέο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών με την ονομασία “Villa Cambas” θα κατασκευαστεί δίπλα στη διατηρητέα πρώην κατοικία του μεγάλου Έλληνα οινοπαραγωγού, Α. Καμπά, στην περιοχή της Κάντζας.

Το ακίνητο έχει επιφάνεια 4.425 τ.μ. και σε αυτό θα δημιουργηθούν 17 κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας 1.765 τ.μ.. Οι κατοικίες θα αναπτυχθούν σε 5 ανεξάρτητα διώροφα κτίρια, γύρω από ένα μεγάλο χώρο πρασίνου, επιφάνειας 1.879 τ.μ.

Οι νέες κατοικίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, επιφάνειας 95 τ.μ.
  • μεζονέτες 2 ή 3 υπνοδωματίων, επιφάνειας 100 έως 130 τ.μ.

Θα είναι σχεδιασμένες με σύγχρονες υψηλές προδιαγραφές, τόσο κατασκευαστικά όσο και ενεργειακά, ενώ το συγκρότημα θα διαθέτει επίσης 24 θέσεις parking.


Cambas Park**1

Μια νέα μεγάλη επένδυση σε έναν ιστορικό χώρο, που εκκρεμεί για περισσότερο από μια δεκαετία, φαίνεται πως παίρνει μπροστά για την υλοποίησή της.

H REDS, θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εκτός από το Smart Park στα Σπάτα και την ανάπλαση στη Μαρίνα Αλίμου μεταξύ άλλων, έχει καταθέσει προς έγκριση μια ακόμη μεγάλη επένδυση στην περιοχή των Μεσογείων.

Το Cambas Project, μία μεικτή επένδυση γραφείων, μαζί με εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο μεταξύ άλλων, κόστους άνω των 200 εκ. ευρώ, βρίσκεται σε στάδιο εγκρίσεων και σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ το προσεχές διάστημα θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τους πολεοδομικούς όρους.

Εφόσον υπάρξει θετική γνωμοδότηση, το Π.Δ. θα δρομολογηθεί για υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Κατόπιν, θα μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και να ξεκινήσει το έργο.

Το προφίλ της επένδυσης

Το Cambas Project θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 315 στρεμμάτων, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα. Δομήσιμη επιφάνεια ορίζονται τα 89.000 τ.μ.

Το έργο θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων της πρώην οινοποιίας Καμπά με μία νέα σύγχρονη ανάπτυξη, σε υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Σημαντικό ρόλο στο νέο χώρο που θα δημιουργηθεί θα παίζει το “Central Plaza”, ένας ανοιχτός χώρος για υπαίθριες δραστηριότητες (προβολές κινηματογραφικών ταινιών, πολιτιστικά δρώμενα κτλ.), ενώ θα περιλαμβάνει έναν αστικό αγρό και αμφιθεατρικό πάρκο. H ανάπτυξη θα διαθέτει ακόμη μία εκκλησία, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, χώρο εστίασης σε εγγύτητα με τεχνητή λίμνη και μουσείο οινοποιίας.

Το ύψος της επένδυσης είναι 220 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης

Για να πάρει προσεχώς το Cambas Project σάρκα και οστά, απαραίτητη ήταν και παραμένει ακόμα φυσικά, η αγαστή συνεργασία της REDS με τον Δήμο Παλλήνης.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, η REDS έχει συμφωνήσει ότι το 50% της συνολικής έκτασης (ήτοι 157 στρέμματα) του Cambas Project θα παραχωρηθεί στον Δήμο Παλλήνης προς κοινόχρηστη χρήση των πολιτών.

  • Με το υπόλοιπο 50% της έκτασης, ασφαλώς, να πηγαίνει για την κατασκευή κτιρίων γραφείων, ξενοδοχείων και όλων των άλλων χώρων που συμπεριλαμβάνονται στην επένδυση. Την ίδια στιγμή, 80 περίπου θα είναι τα στρέμματα ακάλυπτων χώρων πρασίνου και κυκλοφορίας στο πάλαι ποτέ οινοποιείο Καμπά.

Να υπογραμμιστεί ότι η θυγατρική της REDS, «KΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης για το τελικό σχέδιο του έργου.