“Πακέτα διάσωσης” και για συλλόγους της Μπουντεσλίγκα

Η Βέρντερ Βρέμης ετοιμάζεται να ζητήσει την δανειοδότησή της από την κρατική Τράπεζα Ανοικοδόμησης (KfW). Ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα, που απειλείται με υποβιβασμό δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο εντός αγωνιστικού χώρου και ελπίζει να ξεπεράσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού με κρατική βοήθεια.

Εκπρόσωπος της Βέρντερ επιβεβαίωσε στο «Spiegel» ότι διεξήχθησαν οι σχετικές τελικές συζητήσεις. Ο σύλλογος της Βρέμης, θα ενταχθεί στο πλαίσιο βοηθείας που παρέχει η αναπτυξιακή τράπεζα για εταιρείες που αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω της κρίσης. Το δάνειο και οι τόκοι πρέπει να εξοφληθούν εντός έξι ετών.

Σύμφωνα με το “Spiegel”, η Βέρντερ δεν είναι ο μόνος σύλλογος της Μπουντεσλίγκα που εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής του σε κρατικά δάνεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και η διοίκηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει συζητήσει ανάλογο ενδεχόμενο και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μελετά να ζητήσει δάνειο έως 60 εκατομμύρια ευρώ από την KfW.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ Χανς Γιόακιμ Βάτσκε έχει πάντως απορρίψει  δημόσια την προοπτική κρατικής ενίσχυσης για τη διάσωση των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Όταν είχε ερωτηθεί, εκπρόσωπος των κιτρινόμαυρων του Ντόρτμουντ υποστήριξε: “Είναι μέρος μιας προληπτικής διαχείρισης κρίσεων να έχει προβλέψει κανείς όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, αλλά το θέμα είναι “επί του παρόντος άνευ σημασίας”.