“Κατεβάζουν ρολά” στην Τράπεζα Πειραιώς – 24ωρη απεργία στις 29/11/2022

825

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στις θέσεις του,  εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή με τεκμηρίωση και επιχειρήματα στο businessplan, όταν αυτό ανακοινώθηκε, δηλώνοντας την αντίθεσή του στη συρρίκνωση και στην απαξίωση της Τράπεζας, προχωρά σε 24ωρη γενική απεργία στις 29 Νοεμβρίου.

Οως τονίζουν στην ανακοίνωση η Διοίκηση Μεγάλου σχεδιάζει να αποχωρήσει ένας στους τρεις σημερινούς εργαζόμενους, με κάθε τρόπο, στοχοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές ομάδες εργαζομένων. Η Διοίκηση σχεδιάζει ένα μέλλον με 6.000 περίπου εργαζόμενους, χωρίς να εξετάζει καν την ικανότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Τράπεζας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συρρίκνωση και στην απαξίωση

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Τράπεζας, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του εχθρικού – για τους εργαζόμενους – businessplan 2022-2025. Εξελίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, με επανέναρξη κλεισίματος καταστημάτων, εργασιακών αδιεξόδων, που η Διοίκηση ορθώνει, αλλά και μίας σκιώδους απόσχισης. Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, απαιτείται να σταθούμε απέναντι στα σχέδια της Διοίκησης.

Ο Σύλλογός μας, ο Σύλλογος όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στις θέσεις του, ήταν εκείνος που εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή με τεκμηρίωση και επιχειρήματα στο businessplan, όταν αυτό ανακοινώθηκε, ήταν εκείνος που κατέθεσε την αντίθεσή του, στο πλαίσιο της απεργίας της 21ης Ιουνίου, ήταν εκείνος που κατέθεσε, μαζί με την Ομοσπονδία μας, τροπολογία του Νόμου 4601/2019 για τις αποσχίσειςΟ Σύλλογός μας, είναι αυτός, που ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Τράπεζα, προκηρύσσει σήμερα 24ωρη γενική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς:

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ώστε η απάντηση μας, να είναι ενιαία και καθολικήκι όχι αποσπασματική, κατά τόπους, ή κατά τμήματα.

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση σχεδιάζει ένα μέλλον με 6.000 περίπου εργαζόμενους, χωρίς να εξετάζει καν την ικανότητα της εύρυθμης λειτουργίας της Τράπεζας. Η Διοίκηση σχεδιάζει να αποχωρήσει ένας στους τρεις σημερινούς εργαζόμενους, με κάθε τρόπο, στοχοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές ομάδες εργαζομένων. Σε αυτές τις ομάδες εργαζομένων, μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας, πέρα από καθήκοντα και εξειδίκευση.

Σήμερα είναι τα καταστήματα που κλείνουν και ένα τμήμα που απειλείται με απόσχιση. Αύριο μπορεί να είναι το δικό μας κατάστημα που θα κλείσει, ή τμήμα που θα αποσχιστεί. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς που μετακινούμαστε με αδιευκρίνιστο τρόπο σε αυτά που η Διοίκηση σχεδιάζει να παύσει. Τούτη την ώρα απαιτείται, περισσότερο από ποτέ, ομοψυχία και αλληλεγγύη, απαιτείται συγκέντρωση δυνάμεων, ώστε η απάντηση όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, να είναι συνολική και οριστική. Είμαστε παραγωγικοί, είμαστε ικανοί, έχουμε με επιτυχία μετεκπαιδευτεί όποτε μας ζητήθηκε, υπάρχουν ανάγκες να καλυφθούν και – σε κάθε περίπτωση – η εργασία και η συμβολή μας στην ανάπτυξη των εργασιών, είναι η λύση στους στόχους της Τράπεζας και όχι η απομάκρυνση μας με κάθε τρόπο.

Παράλληλα με την προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης, ο Σύλλογός μας, παρεμβαίνει με σχετικό Υπόμνημα θέσεων και ζητά συναντήσεις με :

–          την Κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα

–          την Τράπεζα της Ελλάδος

–          το Υπουργείο Εργασίας

διεκδικώντας την παρέμβασή τους, ώστε να ακυρωθούν τα επικίνδυνα για τους εργαζόμενους, σχέδια της Διοίκησης.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη γενική απεργία στην Τράπεζα, στις 29 Νοεμβρίου.

Δίνουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, τη δική μας απάντηση, στα σχέδια για μια Τράπεζα χωρίς εμάς.

Στα σχέδια, «τώρα αυτός, αύριο εσύ», εμείς απαντάμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Από σήμερα κλιμάκια του Συλλόγου, θα βρίσκονται καθημερινά στους χώρους εργασίας, σε όλη την Τράπεζα, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους για την κρισιμότητα της στιγμής που έχουμε μπροστά μας και τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 29/11 ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης         Βάιος Νάκος