“Γαλλικά” από τον Στέλιο Χατζηιωάννου κατά της διοίκησης της easyJet μετά την ανακοίνωση ζημιών-ρεκόρ

Με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της easyJet, που χαρακτηρίζονται από τεράστιες ζημιές για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας δήλωσε:

«Οι αχρείοι της easyJet πρέπει να σταματήσουν να σπαταλούν τα χρήματα των μετόχων για την αγορά 100 ακόμη αεροσκαφών, όταν το 75% του υπάρχοντος στόλου (337 αεροσκάφη) είναι καθηλωμένο.

Οι αχρείοι έχουν προκαλέσει ζημιές της τάξεως των 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τους τελευταίους 12 μήνες και θέλουν να συνεχίσουν την αγορά ολοένα και περισσότερων αεροσκαφών.

Η Airbus έχει καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου για δωροδοκία στελεχών αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, στα οποία ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να αγοράσουν περισσότερα αεροσκάφη από ό,τι έπρεπε – καταστρέφοντας έτσι την αξία για τους μετόχους των αεροπορικών εταιρειών.

Αυτό πρέπει να σταματήσει»

H βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet προειδοποίησε ότι εκτιμά ότι θα καταγράψει ζημιές έως 845 εκατ. λίρες (1,09 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τελευταίο οικονομικό έτος και είπε ότι συνεχίζει να επανεξετάζει τα οικονομικά της καθώς τα ταξίδια παραμένουν περιορισμένα λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Συγκεκριμένα για το 12μηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, η easyJet δήλωσε ότι αναμένει απώλειες προ φόρων από 815 έως 845 εκατ. λίρες.

Η αεροπορική εταιρεία έχει δηλώσει ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση.