Πυρκαγιά στην Ηλεία: Νέο μέτωπο στα σύνορα με την Αρκαδία

Στα σύνορα με την Αρκαδία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο του νομού Ηλείας. Η φωτιά καίει και από τις δύο πλευρές του ποταμού ο οποίος χωρίζει τους δύο νομούς.

Δεν απειλείται άμεσα κάποια κατοικημένη περιοχή καθώς τα χωριά που βρίσκονται στην κατεύθυνση της φωτιάς είναι μακριά. Ωστόσο η ατμόσφαιρα στην περιοχή χαρακτηρίζεται ιδιαίετερα αποπνεικτική ενώ ο καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα.

Νωρίτερα, υπήρξε νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις Αρχές λίγο μετά τις 8 το πρωί για την εκ νέου εκκένωση των περιοχών του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια.

Μπορεί η φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων. Κατά συνέπεια, οι Αρχές εκτιμούν πως πρέπει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή για την προστασία των πολιτών.

Αναφέρεται πως εντολή εκκένωσης στις παραπάνω περιοχές έχει δοθεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 310 πυροσβέστες, 105 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρο, ομάδα ΣΜΗΕΑ (DRONES) και από τον αέρα επιχειρούν ένα αεροσκάφος και δυο ελικόπτερα.

Τι γίνεται στα υπόλοιπα μέτωπα της Πελοποννήσου

Ανατολική Μάνη

Η δήμαρχος Ελένη Δρακουλάκου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η φωτιά έχει μαυρίσει πάνω από το 50% του δήμου ανατολικής Μάνης. «Χαθήκαμε για ένα ελικόπτερο δύο ωρών», είπε και πρόσθεσε: «Εχει κάψει πάνω από 15 κοινότητες κάηκαν σπίτια και περιουσίες. Επιχειρεί ένα καναντέρ έχουμε κάνει τόσες εκκλήσεις αλλά δεν έχουμε την ανταπόκριση που θα θέλαμε». Η δήμαρχος απαρίθμισε και κάποια από τα χωριά από τα οποία πέρασε η φωτιά λέγοντας ότι ξεκίνησε από την Παναγιά Γιάτρισσα και συνέχισε σε Καστάνια, Αγιο Νικόλαο, Σελεγούδι, Κόκκινα Λουριά, Μέλισσα, Αρχοντικό, Μαραθέα, Χοσιάρι, Πλάτανο, Κονάκια, Μαυροβούνι, Γύθειο.

Ενώ για την κατάσταση που επικρατεί τώρα η δήμαρχος είπε: «Σε όλα τα σημεία έχει αναζωπυρώσεις».

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέλπεια

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου, στην Μέλπεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.