Πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου: Εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Στην εκκένωση του Ιππικού Όμιλου Βάρης προχώρησε η Αστυνομία εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και έχει κινητοποιήσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, 22 άλογα μεταφέρονται σε ασφαλές χώρο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες της μεγάλης φωτιάς στη Βάρης -Κορωπίου, κινούνται επικίνδυνα προς το σημείο του ιππικού ομίλου.

Λίγο μετά τις 14.20 εστάλη τρίτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τη Βάρη.

Νωρίτερα, σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης επεσήμανε ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν διαρκώς νέες ενάρξεις: «Σχεδόν κάθε δέκα λεπτά ξεσπάει και μία νέα πυρκαγιά. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο στάδιο» τόνισε και πρόσθσε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική πυρκαγιά στο #Κορωπί

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Κίτσι απομακρυνθείτε προς #Βάρη

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) June 19, 2024

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί, όπως είπε, ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ. Για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.