Πυρκαγιά σε 19ώροφο συγκρότημα κατοικιών στο Λονδίνο

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε 19ώροφο κτιριακό συγκρότημα κοντά στη συνοικία Κανάρι Γουόρφ του ανατολικού Λονδίνου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Η φωτιά φαίνεται ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο λίγες ώρες μετά καπνός υψώνεται ακόμη από κάποια τμήματα του 8ου, του 9ου και του 10ου ορόφου.

Περίπου 100 πυροσβέστες επιχείρησαν στο κτίριο, ενώ στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι απέστειλε στην περιοχή πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτικό προσωπικό και οχήματα υποστήριξης, προσθέτοντας: «Προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε αρκετούς ανθρώπους και παραμένουν στο σημείο συνεργαζόμενοι με άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Η φωτιά σημειώθηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Γκρένφελ Τάουερ του δυτικού Λονδίνου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι. Η φωτιά εκεί είχε πάρει γρήγορα τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας και του εξωτερικού περιβλήματος του κτιρίου και είχε σταθεί αφορμή για να ανοίξει ο διάλογος για την αφαίρεση αυτού του τύπου περιβλήματος από πολυώροφα συγκροτήματα κατοικιών.

Μόλις φέτος η κυβέρνηση ανακοίνωσε με ποιον τρόπο θα συμβάλει στη χρηματοδότηση της αφαίρεσης του περιβλήματος στα κτίρια αυτά.