Πυρκαγιά Μάτι: Ελεύθερος χωρίς όρους ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς

Eλύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνιέρη που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία, ο κ. Μπορνούς αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που του αποδίδονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Τι δήλωσε

Όπως δήλωσε μετά την έξοδο του από το ανακριτικό γραφείο «καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής τόνισε «αυτές είναι ώρες ευθύνης και περισυλλογής. Ο κ. Μπουρνούς και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα, κάηκε το σπίτι του. Στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».