Πτώση έως και 10 βαθμούς της θερμοκρασίας από την Κυριακή – Εμφανίζεται ξανά η αφρικανική σκόνη

Αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός στη χώρα μας και σήμερα, ωστόσο σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr από αύριο αναμένεται σταδιακή αλλαγή του καιρού, καθώς θα επηρεάσει τη χώρα μας βαρομετρικό χαμηλό. Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

kairosavvatokiriako-kairosskoni-kairos

Την Κυριακή αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι τοπικά έντονες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα. Σημαντική θα είναι επίσης η πτώση της θερμοκρασίας, που μπορεί να φτάσει έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιόνια αναμένεται να πέσουν έως και σε ημιορεινά τμήματα.

kairos-sk-pasxa

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κυρίως στη νότια Ελλάδα, ενώ μείωση αναμένεται από τη Μεγάλη Δευτέρα.

kairospasxa-kairossk-skoni-meteo