Πτώση 25% για την μετοχή της JC Penney

  • Shares of JCPenney dropped 25% in early trading Thursday after missing Wall Street’s estimates.
  • The reatiler also slashed its full-year guidance.
  • “Inventory receipts continued to outpace total sales performance this quarter due to prior purchase commitments,” said Chief Financial Officer Jeffrey Davis.
  • Follow JCPenney’s stock price in real-time here.

Κάτω από το επίπεδο των 2 δολαρίων βυθίστηκε για πρώτη φορά η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας λιανικών πωλήσεων JC Penney, ως αντίδραση στην πρόβλεψη της εταιρείας για απρόσμενες ζημιές στο σύνολο του έτους αλλά και στα απογοητευτικά αποτελέσματα που επηρεάστηκαν από τη μείωση των τιμών σε διάφορα προϊόντα.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί σε ποσοστό 22,41% στα 1,87 δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο μια εβδομάδα πριν το ξέσπασμα της Μεγάλης Ύφεσης το 1929.

Η εταιρεία είπε πως αναμένει πλέον ζημιές μεταξύ 1 δολαρίου και 80 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 7-13 σεντς ανά μετοχή που ανέμενε προηγουμένως.

“Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα για να καθαρίσουμε τις πλεονάζουσες θέσεις στο αποθεματικό για πολλές κατηγορίες προϊόντων”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Jeffrey Davis. “Θα συνεχίσουμε να κάνουμε κινήσεις για την προσαρμογή του μεγέθους των αποθεμάτων μας”, πρόσθεσε ο Davis.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 0,3% στο β’ τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση περίπου 1%. Οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 101 εκατ. δολάρια ή 32 σεντς ανά μετοχή από 48 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο πριν.

Print Friendly, PDF & Email
* ,