Πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη λόγω των ισχυρών ανέμων. Συνολικά στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκαν εννέα πτώσεις δέντρων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται μέχρι αυτήν την ώρα στην οδό Συμεωνίδη, πλησίον της κεντρικής οδού Παπάφη, προκειμένου να απομακρύνουν το δέντρο που έπεσε, ενώ η διέλευση των οχημάτων στο σημείο έχει σταματήσει έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες. 

Από τους δυνατούς ανέμους και την βροχή, σημειώθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Καλαμαριάς, αλλά και στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.


Προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Κέρκυρα

Μικρής έκτασης προβλήματα προκλήθηκαν στο νησί από το νέο, ηπιότερο, κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ. Η Π.Υ. επενέβη σε περιπτώσεις άντλησης υδάτων στις περιοχές Κοντόκαλι, Γουβιά και λιβάδι Ρόπα, ενώ δέντρο έπεσε στην περιοχή της Ανάληψης πάνω σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Φωτό από corfutvnews

Επίσης στο βόρειο συγκρότημα φερτά υλικά “σκέπασαν” το δρόμο μπροστά από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην Κασσιόπη, ενώ κατέρρευσε τμήμα του οδοστρώματος προς τον οικισμό Ρου.

Επιπλέον κατολίσθηση προκλήθηκε στους Καρουσάδες με τα μηχανήματα του δήμου βόρειας Κέρκυρας να παρεμβαίνουν άμεσα.