Ψηφιακή μετανάστευση- Η χώρα μας καθίσταται κόμβος του παγκόσμιου cloud

Έτσι η χώρα μας καθίσταται κόμβος του παγκόσμιου cloud (υπολογιστικού «νέφους»), το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Έτσι παρά τα σύννεφα της πανδημίας φτάσαμε σε μια καινούργια επένδυση, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Προτού σας πω, σας αναφέρω τι έγινε, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, σε ορισμένες πολυεθνικές εταιρίες στην περίοδο του lockdown.
Με τη μέθοδο της τηλεργασίας έστειλαν εργαζόμενους τους σε διάφορες περιοχές κυρίως σε νησιά που δεν είχαν πληγεί από τον κορωνοϊό. Σε ασφαλείς δηλαδή προορισμούς, για να εργασθούν εκεί. Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα, όπως τότε είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση ο Ηλίας Μόσιαλος.
Τώρα με την επένδυση της Microsoft μπορεί αυτό αν επιτευχθεί, να υπάρξει, όπως μου είπε και ο κ. Πατέλης η «ψηφιακή μετανάστευση», ακόμα και να αξιοποιήσουμε το Brexit με την εγκατάσταση βρετανικών εταιριών στην χώρα μας. Προϋπόθεση; Να υπάρξει ταχύτητα στο Διαδίκτυο (που θα αποκτηθεί) και ασφάλεια που η χώρα μας διαθέτει.
Για σκεφτείτε πόσες εταιρίες θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα δημιουργώντας στην χώρα μας μια περιφερειακή έδρα και οι υπάλληλοί της να εργάζονται με ασφάλεια από νησιά ή από την ηλιόλουστη Αθήνα;
ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ