Προβληματισμός απο τις κινήσεις Λάτση – Το μέλλον για το “Project Ελληνικό”

Εντονος προβληματισμός για το έργο του Ελληνικού μετά την κίνηση της οικογένεια Λάτση να αποσύρει η Μαριάννα Λάτση, την συμμετοχή της από την επένδυση στο Ελληνικό κάτι  που προκαλεί εντύπωση δεδομένου του μεγέθους του έργου, αλλά και της προσπάθειας που έχει καταβληθεί το προηγούμενο διάστημα από την Lamda Development για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κεφάλαια για την πρώτη φάση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους υπόλοιπους  μεγαλομετόχους, μεταξύ των οποίων συγκαλέγονται οι Πάνος Γερμανός, Βασίλης Κάτσος, Ευτύχης Βασιλάκης και Οδυσσέας Κυριακόπουλος οι οποίοι έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο project του Ελληνικού και  βέβαια δεν είχαν καμια ενημέρωση για τις προθέσεις της οικογένειας Λάτση.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις εντός της οικογένειας Λάτση είναι πεπεισμένοι, ότι ποτέ ένα μέλος της οικογένειας δεν διαφοροποιεί την στρατηγική του εαν δεν συμφωνήσει απόλυτα, ο “πατριάρχης” κ. Σπύρος Λάτσης.

Στο παρασκήνιο λέγεται δε οτι η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον κ.Σπύρο Λάτση.  

Εντύπωση επίσης προκαλεί και η στιγμή που επέλεξε η οικογένεια  να αποχωρήσει η Μαριάννα Λάτση καθώς για πρώτη φορά είναι ορατό το ξεκίνημα του Ελληνικού, εκτός απρόοπτου, τέλος 2020 ή αρχές 2021.

Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε γνωστό, οτι η οικογένεια Λάτση μέσω της Consolidated Lamda Holdings (μερίδιο κ. Μαριάννας Λάτση) εκτός από τις 8.900.000 μετοχές της Lamda (σε 3 διαφορετικά πακέτα) που πούλησε μέσω του ΧΑ, προτίθεται να ρευστοποιήσει επιπλέον 6 εκατ. μετοχές.

Η πληροφορία που διέρρευσε ανέφερε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα αγοραστής για αυτές τις μετοχές ενω απο την Παρασκευή το απόγευμα έως αυτή την ώρα άπαντες   “παλεύουν”   να βρουν, έως την Δευτέρα το απόγευμα, αγοραστή για να “ξεφορτώσουν” το πακέτο των 6 εκατ. μετοχών.

Έμπειροι τραπεζίτες και χρηματιστές σε κατ ιδίαν συνομιλίες επισημαίνουν μάλιστα, οτι εντός των επόμενων μηνών ίσως βγουν και νέα πακέτα από την οικογένεια Λάτση, προς πώληση στην αγορά.

Πρόβλημα και με τη διαφημιστική καμπάνια

Οπως αποκαλύπτει η fmvoice.gr οι διαφωνίες για την καμπάνια ήταν τόσο έντονες που οδήγησαν σε καυγά  και στο ξέσπασμα της έμπειρης κυρίας Σάββα, οι φωνές της οποίας ακούστηκαν μέχρι την πλατεία Βάθης.

Μεταξύ των επίμαχων σημείων του καυγά της κυρίας Σάββα με τον Ζωντό και τον Αθανασίου υπήρξε η διανομή στα μίντια της καμπάνιας από την Initiative (το media shop που έμαθε όλη η Ελλάδα από την περιβόητη «Λίστα Πέτσα»).

Γκρίνια για τον Οδυσσέα ΑΘανασίου

Την ίδια ώρα  άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και οι πρώτες “γκρίνιες” για τον Οδυσσέα ΑΘανασίου.

  Ειδικότερα μεταξύ των θεσμικών μικρομετόχων και κάποιων εκ των μελών της οικογένειας του βασικού μετόχου υπάρχουν αμφιβολίες  κατά πόσο ο Οδυσσέας Αθανασίου η προϋπηρεσία του οποίου σχετίζεται περισσότερο με τα οικονομικά και πολύ λιγότερο με τις κατασκευές και τις αναπτύξεις είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνεχίσει η Lamda στο κυρίως έργο .
 

Το βράδυ θα υπάρξει σχολιασμός για το θέμα από τον κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου (mikrometoxos.gr) 

.