Πρώτη σε ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι

Τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης, συγκεκριμένα 6.522, συγκέντρωσε η 47χρονη Ρακέλε Μουσολίνι, η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Πρόκειται για την κόρη του Ρομάνο Μουσολίνι, μουσικού και γιου του «Ντούτσε», η οποία αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα με το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε άλλες χώρες.

«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες και μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε» δήλωσε η Μουσολίνι στην εφημερίδα «La Repubblica». Πρόκειται, πάντως, για τη δεύτερη θητεία της Ρακέλε Μουσολίνι στο δημοτικό συμβούλιο της αιώνιας πόλης.

Σε ό,τι αφορά τον φασισμό, η Ρακέλε Μουσολίνι αρνείται να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη, διότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστο ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της «La Repubblica», απαντά ότι δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή της φασιστικό χαιρετισμό.